مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

753
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

677
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه دریافت الگوی مصرف غذایی در بیماران مبتلا به آسم و افراد سالم

صفحات

 صفحه شروع 222 | صفحه پایان 232

چکیده

 زمینه و هدف: مطالعات اپیدمیولوژیک در خصوص آسم و رژیم غذایی اغلب بردریافت مواد مغذی و غذاهای خاص متمرکز هستند و تحقیقات کمی به بررسی ارتباط آسم والگوهای غذایی پرداخته اند. هدف این مطالعه تعیین الگوهای غذایی دربیماران مبتلا به آسم می باشد.مواد و روش ها: مطالعه حاضر از نوع مورد شاهدی بودکه روی47 بیمار مبتلا به آسم و 47 فرد سالم با محدوده سنی 50-18 سال در اهواز, ایران انجام شد. اطلاعات دموگرافیک و آنتروپومتریک با استفاده از پرسشنامه فردی جمع آوری گردید. اطلاعات مربوط به رژیم غذایی با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک نیمه کمی اخذ شد. برای مقایسه متغیرها بین دو گروه مورد و شاهد از آزمون t مستقل استفاده شد.یافته ها: شاخصهای آنتروپومتریک و دریافت انرژی و درشت مغذی ها بین دو گروه تفاوت معنی داری نداشت. مصرف گروه گوشت و جانشینهای آن به طور معنی داری در بیماران نسبت به افراد سالم کمتر بود (p=0.032), ولی تفاوت معنی داری در مصرف سایر گروههای غذایی اصلی دیده نشد. در گروه بیماران به طور معنی داری مقدار و تکرر مصرف گوشت های فرآوری شده, غذاهای خیابانی و غذاهای پرنمک کمتر و مصرف روغن های هیدروژنه بیشتر بود (P<0.05).نتیجه گیری: به نظر میرسد کاهش مصرف غذاهای فرآوری شده و رعایت پرهیزهای غذایی به منظور کنترل علایم یا حملات آسم موجب پیروی از الگوی غذایی سالم تر در بیماران شده است. انجام پژوهش های آتی با حجم نمونه بیشتر همراه با ارزیابی های بیوشیمیایی پیشنهاد می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    حیدری، فاطمه، محمدشاهی، مجید، مال گرد، شکوه، برسی، سیدحمید، چیت ساز، پریسا، و راحمی، مریم. (1395). مقایسه دریافت الگوی مصرف غذایی در بیماران مبتلا به آسم و افراد سالم. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، 23(2)، 222-232. SID. https://sid.ir/paper/81954/fa

    Vancouver: کپی

    حیدری فاطمه، محمدشاهی مجید، مال گرد شکوه، برسی سیدحمید، چیت ساز پریسا، راحمی مریم. مقایسه دریافت الگوی مصرف غذایی در بیماران مبتلا به آسم و افراد سالم. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار[Internet]. 1395؛23(2):222-232. Available from: https://sid.ir/paper/81954/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه حیدری، مجید محمدشاهی، شکوه مال گرد، سیدحمید برسی، پریسا چیت ساز، و مریم راحمی، “مقایسه دریافت الگوی مصرف غذایی در بیماران مبتلا به آسم و افراد سالم،” دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، vol. 23، no. 2، pp. 222–232، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/81954/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button