مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

863
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

546
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی کیفیت گوجه فرنگی رشد کرده در خاک غنی شده با سرباره آهن و تاثیر آن بر سلامت انسان

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 33

چکیده

 زمینه و هدف: آلودگی خاک ها به فلزات سنگین در مناطق صنعتی کشور می تواند باعث کاهش قابلیت دسترسی آهن در زنجیره غذایی انسان شود. این تحقیق با هدف بررسی بهبود کیفیت گوجه فرنگی رشد کرده در خاک غنی شده با سرباره آهن و تاثیر آن بر سلامت صورت پذیرفت. مواد و روش ها: این پژوهش در سال 1395 در یک گلخانه تحقیقاتی در شهرستان اراک با 72 گلدان شامل کاربرد 0, 15 و 30 تن در هکتار کود گاوی غنی شده با 0 و 10 درصد وزنی آهن خالص از ترکیب سرباره آهن در یک خاک آلوده به, 600, 800 و1000 میلی گرم سرب در کیلوگرم خاک اجرا شد. در پایان دوره آزمایش, غلظت آهن میوه گیاه گوجه فرنگی اندازه گیری شد و بر اساس آن میزان جذب روزانه آهن برای گروه سنی 4 تا 50 سال محاسبه شد. یافته ها: مصرف 80 گرم گیاه گوجه فرنگی کاشته شده در خاک تیمار شده با 30 تن در هکتار کود گاوی غنی شده با سرباره آهن باعث تامین 4/18درصد میزان روزانه آهن در گروه سنی کودکان بین 4 تا 8 سال شده است. با افزایش آلودگی خاک به 1000 میلی گرم سرب, تنها 1/12 درصد آهن در این گروه سنی تامین می شود. نتیجه گیری: نتایج کلی این تحقیق حاکی از آن است که کاربرد کود گاوی غنی شده با سرباره آهن نقش موثری در افزایش تامین آهن مورد نیاز بدن انسان ناشی از مصرف گوجه فرنگی داشته است, هر چند که کاشت گیاه گوجه فرنگی در خاک آلوده به سرب باعث کاهش غلظت آهن میوه گیاه و در نتیجه باعث کاهش تامین مقدار آهن مورد نیاز بدن انسان شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    بقائی، امیرحسین، و جعفری نیا، رضا. (1398). بررسی کیفیت گوجه فرنگی رشد کرده در خاک غنی شده با سرباره آهن و تاثیر آن بر سلامت انسان. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، 26(1 )، 25-33. SID. https://sid.ir/paper/82154/fa

    Vancouver: کپی

    بقائی امیرحسین، جعفری نیا رضا. بررسی کیفیت گوجه فرنگی رشد کرده در خاک غنی شده با سرباره آهن و تاثیر آن بر سلامت انسان. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار[Internet]. 1398؛26(1 ):25-33. Available from: https://sid.ir/paper/82154/fa

    IEEE: کپی

    امیرحسین بقائی، و رضا جعفری نیا، “بررسی کیفیت گوجه فرنگی رشد کرده در خاک غنی شده با سرباره آهن و تاثیر آن بر سلامت انسان،” دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، vol. 26، no. 1 ، pp. 25–33، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/82154/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا