مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,064
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

895
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارتباط بین سختی آبهای آشامیدنی با میزان فشارخون افراد

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 28

چکیده

 پرفشاری خون بعنوان سومین ریسک فاکتور در مثلث مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی, در کنار LDL-C و سیگار مطرح شده و کشنده خاموش نامیده می شود. این تحقیق در برگیرنده 8122 فرد 30 تا 60 ساله ساکن 36 روستای سبزوار می باشد که دارای آبهای آشامیدنی سبک, نسبتا سبک, نسبتا سخت, سخت و بسیار سخت هستند. اطلاعات مربوط به سختی کل, کلسیم, منیزیم, پتاسیم, سدیم و کلر آبهای آشامیدنی 36 روستا از اداره آب و فاضلاب روستایی گرفته شد. سپس فشارخون سیستولیک و دیاستولیک تمامی افراد 30 تا 60 ساله ساکن این روستاها توسط فشارخون جیوه ای اندازه گیری گردید و رابطه بین سختی, املاح کلسیم, منیزیم, پتاسیم, سدیم و کلر آبها با فشارخون سیستولیک و دیاستولیک با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون محاسبه گردید. یافته های این بررسی نشان داد که با افزایش میزان سختی آبها, میزان فشارخون سیستولیک و دیاستولیک افزایش یافته است. همچنین بین میزان فشارخون سیستولیک افراد با میزان سختی آب و نسبت سدیم, پتاسیم آنها همبستگی مستقیم معنی دار وجود دارد اما بین میزان فشارخون معنی دار دیده شد. این تحقیق نشان داد که با افزایش سختی آبها, به دلیل افزایش سدیم آنها, فشارخون افرادی که از این آب ها می نوشند, افزایش یافته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کوشکی، اکرم، یعقوبی فر، محمدعلی، و بهنام وشانی، حمیدرضا. (1382). بررسی ارتباط بین سختی آبهای آشامیدنی با میزان فشارخون افراد. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، 10(3 (مسلسل 29))، 23-28. SID. https://sid.ir/paper/82207/fa

    Vancouver: کپی

    کوشکی اکرم، یعقوبی فر محمدعلی، بهنام وشانی حمیدرضا. بررسی ارتباط بین سختی آبهای آشامیدنی با میزان فشارخون افراد. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار[Internet]. 1382؛10(3 (مسلسل 29)):23-28. Available from: https://sid.ir/paper/82207/fa

    IEEE: کپی

    اکرم کوشکی، محمدعلی یعقوبی فر، و حمیدرضا بهنام وشانی، “بررسی ارتباط بین سختی آبهای آشامیدنی با میزان فشارخون افراد،” دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، vol. 10، no. 3 (مسلسل 29)، pp. 23–28، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/82207/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا