مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

978
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

671
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی پتانسیل خوردگی و رسوب گذاری منابع آب شرب شهر شاهرود با استفاده از شاخص های پایداری در سال 1392

صفحات

 صفحه شروع 944 | صفحه پایان 954

چکیده

 زمینه و هدف: رسوب گذاری از مشکلاتی است که کماکان تاسیسات آبی با آن مواجه هستند. خوردگی سبب خسارات مالی و بهداشتی فراوان و رسوب گذاری سبب گرفتگی و ایجاد افت فشار در شبکه می شوند. هدف از این مطالعه تعیین پتانسیل خوردگی و رسوب گذاری منابع آب تامین کننده شهر شاهرود می باشد.مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی - مقطعی بوده و طی 4 فصل در سال 92 انجام شد. تعداد 1104 نمونه برای تعیین پتانسیل خوردگی و رسوب گذاری منابع آب شهر شاهرود با استفاده از شاخص های لانژلیه (LSI), رایزنر (RSI), تهاجمی(AI)  و پوکوریوس (PSI) مورد بررسی قرار گرفت. برای مقایسه مقادیر میانگین هر یک از شاخص ها, نتایج با استفاده از آزمون t-test مورد آنالیز قرار گرفت.یافته ها: نتایج نشان داد که برای منابع آب شرب شهر شاهرود, شاخص لانژلیه برابر -1.03 با انحراف معیار 0.11, شاخص رایزنر برابر 9.72 با انحراف معیار 0.17, شاخص خوردگی یا تهاجمی برابر 12.10 با انحراف معیار 0.14 و شاخص پوکوریوس برابر 9.59 با انحراف معیار 0.13 بوده است. همچنین اختلاف مقادیر میانگین شاخص ها بین چهار فصل مطالعه شده معنادار (p-value<0.05) بود.نتیجه گیری: مقایسه 4 شاخص و نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان داد آب شهر شاهرود دارای خاصیت خورندگی است, بنابراین پیشنهاد می شود که منابع تامین آب شهر پیوسته بررسی گردیده و تلاش شود تا با تعدیل pH و کنترل سایر فاکتورهای موثر بر خوردگی از جمله غلظت های کلرید, اکسیژن محلول و سولفات میزان خوردگی کاهش داده شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آذری، علی، ناظمی، سعید، کاکاوندی، بابک، و رستگار، ایوب. (1394). بررسی پتانسیل خوردگی و رسوب گذاری منابع آب شرب شهر شاهرود با استفاده از شاخص های پایداری در سال 1392. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، 22(6)، 944-954. SID. https://sid.ir/paper/82377/fa

    Vancouver: کپی

    آذری علی، ناظمی سعید، کاکاوندی بابک، رستگار ایوب. بررسی پتانسیل خوردگی و رسوب گذاری منابع آب شرب شهر شاهرود با استفاده از شاخص های پایداری در سال 1392. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار[Internet]. 1394؛22(6):944-954. Available from: https://sid.ir/paper/82377/fa

    IEEE: کپی

    علی آذری، سعید ناظمی، بابک کاکاوندی، و ایوب رستگار، “بررسی پتانسیل خوردگی و رسوب گذاری منابع آب شرب شهر شاهرود با استفاده از شاخص های پایداری در سال 1392،” دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، vol. 22، no. 6، pp. 944–954، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/82377/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button