مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,287
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

626
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مصرف ماءالشعیر بر ظرفیت تام آنتی اکسیدان در افراد جوان

صفحات

 صفحه شروع 1008 | صفحه پایان 1017

چکیده

 زمینه و هدف: مالشعیر یک نوشیدنی غیر الکلی می باشد که در نسل جوان در کشورهای اسلامی مصرف فراوانی دارد و بدلیل خواص ارگانولپتیک و دارا بودن ترکیبات آنتی اکسیدانی مورد توجه می باشد. این مطالعه جهت تعیین تاثیر دریافت ماءالشعیر بر سطح آنتی اکسیدان تام افراد جوان طراحی گردید.مواد و روش ها: در یک مطالعه مداخله ای تعداد 50 نفر دانشجو شامل 25 دختر و 25 پسر بصورت تصادفی ساده انتخاب شدند. سپس از هر فرد 4 میلی لیتر خون قبل و پس از دریافت 240 میلی لیتر ماءالشعیر اخذ شد. پس از جدا نمودن سرم آنتی اکسیدان تام سرم به روشFRAP و به روش اسپکتروفتومتریک مقادیر اسید اوریک سرم و تیول تام (methodHu's) تعیین شد. جهت آنالیز آماری از نرم افزار SPSS استفاده شد. توصیف و تحلیل داده ها از آمار توصیفی شامل میانگین, انحراف معیار, تعداد و درصد و برای مقایسه میانگین داده ها از آزمون واریانس یک طرفه استفاده شد. P<0.05 به عنوان تفاوت معنی دار شدن مقادیر متغیرها در بین دو گروه در نظر گرفته شد.یافته ها: یافته ها نشان داد میانگین سنی افراد مورد مطالعه 20±1.2 سال بود. تفاوت معنی داری در میانگین سطح آنتی اکسیدانی تام افراد مورد مطالعه در قبل و بعد مداخله مشاهده شد (1312.3±301 mmol/l) در مقابل (1374.4±345 mmol/l) (P=0.0001). اما مقدار اسید اوریک سرم خون افراد مورد مطالعه بعد از مداخله تفاوت معنی داری نداشت. میانگین سطح سرمی تیول تام در افراد مورد مطالعه تفاوت معنی داری داشت (0.42±0.22 mg/dl در مقابل 0.59±0.18 mg/dl) (P=0.0001). بین ظرفیت تام آنتی اکسیدان و تیول سرم در دو مرحله قبل (P<0.0005 و r=1) و بعد (P<0.0005 و r=1) همبستگی مثبت و معنی داری مشاهده شد.نتیجه گیری: یافته ها نشان داد نوشیدن نوشابه غیر الکلی ماء الشعیر به طور چشمگیری باعث افزایش میانگین فعالیت آنتی اکسیدانی تام سرم و تیول پروتئینی در افراد می شود. بنظر می رسد با توجه به تاثیرآنتی اکسیدان ها در سلامتی افزایش توان آنتی اکسیدانی درماء الشعیر می تواند مورد مطالعه قرار گرفته که نیازمند تحقیقات گسترده تر می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کرجی بانی، منصور، نخعی، علیرضا، منتظری فر، فرزانه، و رخشانی، احسان. (1394). تاثیر مصرف ماءالشعیر بر ظرفیت تام آنتی اکسیدان در افراد جوان. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، 22(6)، 1008-1017. SID. https://sid.ir/paper/82383/fa

    Vancouver: کپی

    کرجی بانی منصور، نخعی علیرضا، منتظری فر فرزانه، رخشانی احسان. تاثیر مصرف ماءالشعیر بر ظرفیت تام آنتی اکسیدان در افراد جوان. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار[Internet]. 1394؛22(6):1008-1017. Available from: https://sid.ir/paper/82383/fa

    IEEE: کپی

    منصور کرجی بانی، علیرضا نخعی، فرزانه منتظری فر، و احسان رخشانی، “تاثیر مصرف ماءالشعیر بر ظرفیت تام آنتی اکسیدان در افراد جوان،” دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، vol. 22، no. 6، pp. 1008–1017، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/82383/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button