مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,017
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

698
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی وضعیت کلرزنی منابع آب شرب در روستاهای شهرستان سبزوار

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 72

کلیدواژه

چکیده

 کلرزنی صحیح منابع آب شرب, یکی از مسائل مهم در بهداشت آب و پیشگیری از انتقال بیماریها است؛ لذا به منظور بررسی و بهینه سازی کلرزنی صحیح منابع آب شرب روستاهای شهرستان سبزوار, 41 روستا به صورت نمونه برداری خوشه ای, از 7 بخش شهرستان انتخاب گردید و وضعیت کلرزنی آب در آنها, مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور میزان آگاهی بهورزان از نحوه صحیح کلرزنی و کلرسنجی صحیح آبهای شرب, ارزیابی شد و بعد یک دوره آموزشی کوتاه مدت در مورد موضوع فوق برگزار گردید. پس از آموزش, میزان آگاهی آنان ارزشیابی شد. نتایج حاصله نشان داد که میزان کلرخواهی منابع آب شرب در 23 روستا بین 5/1-1 میلی گرم در لیتر؛ در 12 روستا بین 2-5/1 میلی گرم در لیتر و در 6 روستا بیش از 2 میلی گرم در لیتر بوده است. در حال حاضر وضعیت کلرزنی منابع آب روستایی مطلوب نبوده و در 82 درصد موارد کلرسنجی, مقدار کلر باقیمانده صفر و فقط در 10 درصد موارد, کلر باقی مانده مطلوب بوده است. علل عدم کلرزنی آب, وجود مخازن هوایی, عدم دسترسی مداوم به پرکلرین, دوری مخازن از روستا و از همه مهمتر نداشتن اطلاعات کافی توسط بهورزان و میرابهای جهاد سازندگی بوده است. یکی دیگر ازمشکلات مهم, عدم تنا سب حجم مخازن با جمعیت استفاده کننده و تخلیه سریع مخازن می باشد؛ که کلرزنی دستی امکانپذیر نیست. هدف دیگر این پژوهش, سنجش میزان اطلاعات مسوولین کلرزنی و کلرسنجی توسط پرسشنامه و کلرزنی عملی آنها بود. نتایج نشان داد این افراد اطلاعات ناقصی در مورد کلرزنی آب داشتند و 40 درصد افراد حتی قادر به محاسبه حجم مخزن نمی باشند و 90 درصد آنها در مورد متغیر بودن کلر مورد نیاز آب, اظهار بی اطلاعی می کنند. در 78 درصد از موارد کلرزنی توسط این افراد, کلر باقیمانده نامطلوب بوده است. پس از یک دوره آموزش کوتاه مدت, فقط در 25 درصد از موارد, کلرباقی مانده نامطلوب بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آبادی، احمداله. (1379). بررسی وضعیت کلرزنی منابع آب شرب در روستاهای شهرستان سبزوار. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، 7(1 (مسلسل 15))، 67-72. SID. https://sid.ir/paper/82475/fa

    Vancouver: کپی

    آبادی احمداله. بررسی وضعیت کلرزنی منابع آب شرب در روستاهای شهرستان سبزوار. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار[Internet]. 1379؛7(1 (مسلسل 15)):67-72. Available from: https://sid.ir/paper/82475/fa

    IEEE: کپی

    احمداله آبادی، “بررسی وضعیت کلرزنی منابع آب شرب در روستاهای شهرستان سبزوار،” دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، vol. 7، no. 1 (مسلسل 15)، pp. 67–72، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/82475/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button