مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,748
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

734
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی شیوع عوامل خطر بیماری های قلبی و عروقی مرتبط با رژیم غذایی بیماران مراجعه کننده به بیمارستان مدرس تهران در سال 1379

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 22

چکیده

 بیماری های قلبی - عروقی یکی از مشکلات عمده بهداشتی درجهان بوده و مسوول 40 درصد از کل مرگ و میرها هستند. پرفشاری خون, چاقی و مصرف دخانیات از جمله عوامل مهم خطرساز برای بیماری های قلبی - عروقی می باشند که در این میان, عوامل تغذیه ای همچون میزان سدیم, پتاسیم و چربی دریافتی رژیم غذایی نقش بسزایی ایفا می کنند. به منظور تعیین میزان شیوع عوامل خطر مرتبط با بیماری های قلب و عروق شامل پرفشاری سرم خون, قندخون, تری گلسیرید و کلسترول سرم, چاقی, مصرف دخانیات, سدیم و پتاسیم سرم در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان مدرس, پرونده 70 بیمار بطور تصادفی مورد بررسی قرار گرفت و داده های مورد نظر استخراج گردید. سپس ارتباط بین داده ها با استفاده از آزمون آماری تی مزدوج مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج بدست آمده از بیماران فوق با میانگین سنی 8.9 ± 57.6 سال, نشان دهنده شیوع بالای بعضی از عوامل خطر مانند مصرف دخانیات 28 درصد (37.3 درصد مردان و 5.3 درصد زنان), فشارخون سیستولیک افزایش یافته 18.6 درصد (13.7 درصد مردان, 31.5 درصد زنان), نمایه توده بدن 51.4 درصد (45.1 درصد مردان, 68.4 درصد زنان) بود. ارتباط معنی داری بین افزایش نمایه توده بدن و مصرف دخانیات با افزایش تری گلسیرید, کلسترول, قند خون, فشارخون سیستولیک و دیاستولیک مشاهده شد. همچنین ارتباط معنی داری بین افزایش فشارخون سیستولیک و دیاستولیک با سدیم, پتاسیم و نسبت سدیم به پتاسیم سرم مشاهده شد و با توجه به یافته های این بررسی به نظر می رسد توجه داشتن به عوامل موثر و قابل اصلاح از قبیل کنترل منظم و مرتب فشارخون, تصحیح عادات غذایی, پیشگیری از چاقی و کاهش مصرف دخانیات در پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی - عروقی نقش بسزایی داشته باشد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

کوشکی، اکرم، موحدی، آریو، و مهاجری، نسرین. (1382). بررسی شیوع عوامل خطر بیماری های قلبی و عروقی مرتبط با رژیم غذایی بیماران مراجعه کننده به بیمارستان مدرس تهران در سال 1379. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، 10(2 (مسلسل 28))، 17-22. SID. https://sid.ir/paper/82515/fa

Vancouver: کپی

کوشکی اکرم، موحدی آریو، مهاجری نسرین. بررسی شیوع عوامل خطر بیماری های قلبی و عروقی مرتبط با رژیم غذایی بیماران مراجعه کننده به بیمارستان مدرس تهران در سال 1379. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار[Internet]. 1382؛10(2 (مسلسل 28)):17-22. Available from: https://sid.ir/paper/82515/fa

IEEE: کپی

اکرم کوشکی، آریو موحدی، و نسرین مهاجری، “بررسی شیوع عوامل خطر بیماری های قلبی و عروقی مرتبط با رژیم غذایی بیماران مراجعه کننده به بیمارستان مدرس تهران در سال 1379،” دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، vol. 10، no. 2 (مسلسل 28)، pp. 17–22، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/82515/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button