مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

14,073
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

846
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سیگار بر افزایش تری گلیسیرید پس از غذا

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 19

چکیده

 زمینه و هدف: مصرف سیگار باعث اختلالات متابولیک مشخصه سندرم مقاومت به انسولین و افزایش تری گلیسیرید پس از غذا می شود که این تغییرات باعث افزایش خطر بیماری عروق کرونر می شود. با توجه به وجود مطالعات معدود در این زمینه و تفاوت ویژگی های متابولیک ایرانی ها با کشورهای مورد مطالعه برآن شدیم اثر سیگار بر افزایش تری گلیسیرید پس از غذا را در افراد سیگاری سالم و گروه غیرسیگاری مطالعه کنیم.مواد و روش کار: در این مطالعه مورد - شاهدی 78 نفر از افراد 30 تا 60 ساله مراجعه کننده به درمانگاههای داخلی بیمارستان خاتم الانبیا زاهدان که 35 نفر زن و 43 نفر مرد بودند به روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند. سطح لیپید و قندخون ناشتای نمونه ها نرمال بوده و سابقه بیماری کرونری اثبات شده و مصرف الکل نداشته اند. از این تعداد 39 نفر سیگاری و بقیه غیرسیگاری بودند. به هر نفر 60 گرم کره و 15 گرم نان سفید داده شد. سطح تری گلیسرید خون یک و شش ساعت پس از صرف کره چک شد. یافته ها به وسیله آزمون t-test و آنالـــیز واریـــانس برای داده های تکراری آنالیز گردید.یافته ها: سطوح تری گلیسیرید در بین زنان و مردان اختلاف معنی داری نداشت (p=0.403) بین دو گروه مورد مطالعه هرچند که سطوح ناشتای تری گلیسیرید تفاوت معنی داری نداشت اما بین تری گلیسیرید یک و شش ساعت پس از غذا اختلاف معنی داری وجود داشت (p<0.001), همچنین میزان افزایش تری گلیسرید یک ساعت و شش ساعت پس از غذا نسبت به حالت ناشتا بین دو گروه اختلاف معنی داری داشت (p<0.001).نتیجه گیری: در این مطالعه نشان داده شد که در افراد سیگاری میزان تری گلیسیرید پس از غذا, افزایش بیشتری نسبت به افراد غیرسیگاری داشت و نیز میزان تری گلیسیرید بعد از غذا به مدت طولانی تری بالا باقی می ماند و به عبارتی کلیرانس تری گلیسیرید در خون به تاخیر می افتد. با توجه به اینکه افزایش تری گلیسیرید بعد از غذا یک عامل مهم در ایجاد بیماری های قلبی - عروقی می باشد لذا سیگار از این طریق نیز می تواند ریسک فاکتور مهمی برای این بیماری باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ثالثی، منصور، رشیدی، حمیرا، و فتاحی، فرید. (1389). تاثیر سیگار بر افزایش تری گلیسیرید پس از غذا. مجله تحقیقات علوم پزشکی زاهدان (طبیب شرق) zahedan journal of research in medical sciences، 12(1)، 15-19. SID. https://sid.ir/paper/84394/fa

    Vancouver: کپی

    ثالثی منصور، رشیدی حمیرا، فتاحی فرید. تاثیر سیگار بر افزایش تری گلیسیرید پس از غذا. مجله تحقیقات علوم پزشکی زاهدان (طبیب شرق) zahedan journal of research in medical sciences[Internet]. 1389؛12(1):15-19. Available from: https://sid.ir/paper/84394/fa

    IEEE: کپی

    منصور ثالثی، حمیرا رشیدی، و فرید فتاحی، “تاثیر سیگار بر افزایش تری گلیسیرید پس از غذا،” مجله تحقیقات علوم پزشکی زاهدان (طبیب شرق) zahedan journal of research in medical sciences، vol. 12، no. 1، pp. 15–19، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/84394/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button