مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,700
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

516
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه پی آمدهای شروع تغذیه 2 و 8 ساعت پس از عمل سزارین تحت بی حسی نخاعی

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 51

چکیده

 زمینه و هدف: در مورد نحوه تغذیه پس از عمل سزارین بین پزشکان مختلف و مراکز درمانی متفاوت اختلاف نظر وجود دارد. دامنه این تفاوت از شروع زود هنگام مایعات یا مواد غذایی تا شروع دیر هنگام آنها (حتی تا 24 ساعت یا بیشتر پس از عمل) متفاوت است. این مطالعه با هدف ارزیابی و مقایسه پیامدها, مدت بستری در بیمارستان و میزان رضایت مندی بیماران در پی تغذیه زودهنگام (2 ساعت) و دیر هنگام ( 8 ساعت) پس از عمل جراحی سزارین بی عارضه تحت بی حسی نخاعی انجام شد.مواد و روش کار: این کارآزمایی شاهددار تصادفی روی 112 بیمار کاندید سزارین تحت بی حسی نخاعی در سال 1387 تا 1388 در زاهدان انجام شد. شرکت کنندگان در این مطالعه به صورت تصادفی به دو گروه شروع زودهنگام تغذیه (2 ساعت پس از عمل) و شروع دیر هنگام تغذیه (8 ساعت پس از عمل) تقسیم شدند. بیماران این دو گروه با استفاده ازآزمون های آماری t و مجذور کای از حیث پیامدها, عوارض احتمالی, مدت بستری در بیمارستان و میزان رضایت مندی مورد مقایسه قرار گرفتند. P<0.05 معنی دار در نظر گرفته شد.یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد که دو گروه, از نظر مشخصات دموگرافیک و متغیرهای زمینه ای قبل و حین عمل تفاوتی با هم نداشتند. همچنین مشخص شد که دو گروه از نظر میزان تهوع و استفراغ پس از شروع مایعات و جامدات, ایلئوس و دیگر عوارض پس از عمل و مدت زمان بستری تفاوتی با هم نداشتند ولی از نظر زمان شروع دفع گاز (P=0.03) و میزان رضایت پس از عمل (P<0.0001) با یکدیگر تفاوت داشتند. میانگین زمان آغاز حرکت پس از عمل هم گرچه در دو گروه تفاوت آماری معنی داری با هم نداشت  (P=0.29)ولی از نظر بالینی در گروه با تغذیه زودهنگام کمتر بود.نتیجه گیری: شروع زود هنگام (2 ساعت) تغذیه در سزارین های بدون عارضه تحت بی حسی نخاعی, بدون افزایش عوارض گوارشی و غیر گوارشی پس از عمل سبب افزایش میزان رضایت مندی پس از عمل می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یغمایی، مینو، اربابی کلاتی، فرشید، مختاری، مژگان، و بهزادیان، آرزو. (1388). مقایسه پی آمدهای شروع تغذیه 2 و 8 ساعت پس از عمل سزارین تحت بی حسی نخاعی. مجله تحقیقات علوم پزشکی زاهدان (طبیب شرق) zahedan journal of research in medical sciences، 11(4)، 43-51. SID. https://sid.ir/paper/84595/fa

    Vancouver: کپی

    یغمایی مینو، اربابی کلاتی فرشید، مختاری مژگان، بهزادیان آرزو. مقایسه پی آمدهای شروع تغذیه 2 و 8 ساعت پس از عمل سزارین تحت بی حسی نخاعی. مجله تحقیقات علوم پزشکی زاهدان (طبیب شرق) zahedan journal of research in medical sciences[Internet]. 1388؛11(4):43-51. Available from: https://sid.ir/paper/84595/fa

    IEEE: کپی

    مینو یغمایی، فرشید اربابی کلاتی، مژگان مختاری، و آرزو بهزادیان، “مقایسه پی آمدهای شروع تغذیه 2 و 8 ساعت پس از عمل سزارین تحت بی حسی نخاعی،” مجله تحقیقات علوم پزشکی زاهدان (طبیب شرق) zahedan journal of research in medical sciences، vol. 11، no. 4، pp. 43–51، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/84595/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button