مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

5,262
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

959
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

باکتری های هتروتروف در آب آشامیدنی شهر تبریز

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 92

چکیده

 زمینه و هدف: امروزه باکتری های هتروتروف به صورت شاخص شمارش بشقابی هتروتروف (HPC) به عنوان مکمل شاخص کلیفرم در کنترل کیفی آب مورد توجه قرار گرفته است. سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا حداکثر مجاز تعداد باکتری های هتروتروف را در شبکه های توزیع500 cfu/mL  تعیین کرده است. نظر به اینکه تعیین باکتری های هتروتروف در آب آشامیدنی شهر تبریز جزء آزمایش های معمول نبوده و اطلاعات منتشر شده ای در این زمینه وجود ندارد لذا در این مطالعه, شاخص HPC در آب آشامیدنی شهر تبریز مورد بررسی قرار گرفته و مقادیر آن تعیین شده است.روش کار: 50 نمونه آب از مناطق مختلف شهر تبریز, به گونه ای تهیه شد که کل شهر را پوشش دهد. نمونه ها به صورت تصادفی و تحت شرایط استاندارد تهیه و از نظر شاخصHPC , کلیفرم, کلر باقی مانده, کدورت, دما وpH  مورد آزمایش قرار گرفتند. برای کشت باکتری های هتروتروف, از محیط های کشت R2A و نوترینت آگار استفاده شده و آزمایش HPC به روش پخش بشقابی انجام گرفت. آنالیز آماری نتایج بدست آمده, از طریق آزمون های آماری رگرسیون و T test صورت گرفت.نتایج: در 50% نمونه های برداشته شده از مناطق مختلف شهر, باکتری های هتروتروف مشاهده گردید. بر اساس نتایج شمارش باکتری, تعداد باکتری های هتروتروف در شش منطقه بالای 500 cfu/mL گزارش شد. نتایج نشان داد که شاخص HPC در شبکه آب شهر تبریز بر اساس محیط نوترینت آگار برابر 184 ± 340 cfu/mL و بر اساس محیط R2A برابر 154 ± 315 cfu/mL بوده ضمن اینکه, در محیط کشت نوترینت آگار رشد بهتری مشاهده شد. بر اساس نتایج آنالیز آماری, ارتباط معنی داری بینHPC  و کلر باقی مانده در هر دو محیط کشت وجود داشت (برای نوترینت آگار p<0.05 و R=-0.347, برایR2A ,p<0.05  و (R=-0.312 همچنین, بین دو شاخص HPC وpH , ارتباط معنی داری وجود داشت طوری که, با افزایشpH , HPC نیز افزایش می یافت ( .(p<0.01در نهایت, رابطه بین نتایجHPC  در دو محیط نوترینت آگار و R2A کاملا معنی دار بود (P<0.01, .(R=0.95نتیجه گیری: حضور باکتری های هتروتروف در 50% از نمونه های مورد مطالعه نشان دهنده آن است که این باکتری ها در مناطق مختلف شبکه آب آشامیدنی شهر تبریز حضور دارند لذا, پایش 6 ماهه یا حداقل یک ساله شاخص HPC در کنار باکتری های کلیفرم و مقایسه نتایج پایش دوره های زمانی مختلف می تواند به شناسایی وضعیت شبکه توزیع آب و اصلاح وضعیت مناطق مشکل دار و اطمینان بیشتر از کیفیت آب آشامیدنی کمک نماید.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مسافری، محمد، شاکرخطیبی، محمد، و مهری بادلو، اکرم. (1389). باکتری های هتروتروف در آب آشامیدنی شهر تبریز. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، 8(4)، 83-92. SID. https://sid.ir/paper/85195/fa

    Vancouver: کپی

    مسافری محمد، شاکرخطیبی محمد، مهری بادلو اکرم. باکتری های هتروتروف در آب آشامیدنی شهر تبریز. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی[Internet]. 1389؛8(4):83-92. Available from: https://sid.ir/paper/85195/fa

    IEEE: کپی

    محمد مسافری، محمد شاکرخطیبی، و اکرم مهری بادلو، “باکتری های هتروتروف در آب آشامیدنی شهر تبریز،” مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، vol. 8، no. 4، pp. 83–92، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/85195/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button