مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

742
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

622
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

دریافت غذایی بنزوآلفاپیرن و احتمال خطر سرطان مری در ایران

صفحات

 صفحه شروع 30 | صفحه پایان 35

چکیده

 زمینه و هدف: میزان مرگ و میر ناشی از سرطان مری از نوع سلول های سنگفرشی (ESCC) در ساکنان منطقه شمال شرق ایران بالاست و شاید این افراد در معرض مقادیر زیاد هیدروکربن های پلی سیکلیک آروماتیک (PAHs) از جمله بنزوآلفاپیرن باشند. به همین علت در این مطالعه, غذاهای غالب و آب را به عنوان منابع دریافت بنزو آلفاپیرن غذایی مورد آزمایش قرار دادیم.روش بررسی: میزان بنزوآلفاپیرن در 90 نمونه غذای غالب و آب جمع آوری شده از مناطق پرخطر و کم خطر سرطان مری با روش کروماتوگرافی مایع (HPLC-FL) تعیین شد و مقدار بنزوآلفاپیرن دریافتی روزانه از راه غذای غالب و آب در 40 بیمار مبتلا به 40 ,ESCC شاهد بالینی از منطقه پرخطر و 40 شاهد از منطقه کم خطر بر اساس پرسشنامه تغذیه ای محاسبه گردید.یافته ها: میانگین بنزوآلفاپیرن غذای غالب و آب در هر دو منطقه, مشابه و در محدوده استاندارد بود. با این حال, مقدار بنزوآلفاپیرن دریافتی روزانه از غذای غالب و آب در گروه شاهد ساکن منطقه پرخطر به طور معنی داری بیشتر از گروه شاهد ساکن منطقه کم خطر بود (91.4±5.5 در مقابل (p<0.01, 70.6±5.5 که این تفاوت پس از تطبیق دادن گروهها از نظر محل زندگی (شهر یا روستا) و منبع PAHs داخل منزل شامل مصرف سیگار, تریاک, سوخت مورد استفاده برای پخت و پز و گرما نیز معنی دار بود (p=0.02).نتیجه گیری: اگرچه مقدار بنزوآلفاپیرن دریافتی روزانه از راه غذای غالب و آب خیلی زیاد نبود, ساکنان منطقه پرخطر سرطان مری بیشتر در معرض دریافت هیدروکربن های پلی سیکلیک آروماتیک از راه غذا قرار داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حکمی، رویا، مهتدی نیا، جواد، اعتمادی، آرش، نعمتی، محبوب، پورشمس، اکرم، اسلامی، فرهاد، نصراله زاده، داریوش، صابری فیروزی، مهدی، بیرکت، نیکلاس، کمانگر، فرین، بوفتا، پائولو، و ملک زاده، رضا. (1386). دریافت غذایی بنزوآلفاپیرن و احتمال خطر سرطان مری در ایران. گوارش، 12(1 (پیاپی 58))، 30-35. SID. https://sid.ir/paper/86132/fa

    Vancouver: کپی

    حکمی رویا، مهتدی نیا جواد، اعتمادی آرش، نعمتی محبوب، پورشمس اکرم، اسلامی فرهاد، نصراله زاده داریوش، صابری فیروزی مهدی، بیرکت نیکلاس، کمانگر فرین، بوفتا پائولو، ملک زاده رضا. دریافت غذایی بنزوآلفاپیرن و احتمال خطر سرطان مری در ایران. گوارش[Internet]. 1386؛12(1 (پیاپی 58)):30-35. Available from: https://sid.ir/paper/86132/fa

    IEEE: کپی

    رویا حکمی، جواد مهتدی نیا، آرش اعتمادی، محبوب نعمتی، اکرم پورشمس، فرهاد اسلامی، داریوش نصراله زاده، مهدی صابری فیروزی، نیکلاس بیرکت، فرین کمانگر، پائولو بوفتا، و رضا ملک زاده، “دریافت غذایی بنزوآلفاپیرن و احتمال خطر سرطان مری در ایران،” گوارش، vol. 12، no. 1 (پیاپی 58)، pp. 30–35، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/86132/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button