Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,213
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

698
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مشخصات فیزیکوشیمیایی روغن ارقام رایج کانولا در ایران

صفحات

 صفحه شروع 182 | صفحه پایان 192

کلیدواژه

شاخص پایداری اکسایشی (OSI)Q3

چکیده

 در این پژوهش ارقام رایج کانولا در ایران (اوکاپی, هایولا 401, زرفام و طلایه) از مناطق تولید (استان های خراسان رضوی, گلستان, مازندران, تهران و فارس) تهیه و روغن آنها پس از خشک کردن, استخراج شد. ساختار اسید چربی روغن ارقام یاد شده مرکب از 2/7 تا 0/8 درصد اسیدهای چرب اشباع, 7/61 تا 4/67 درصد اسیدهای چرب تک غیراشباع و 6/23 تا 3/29 درصد اسیدهای چرب چند غیراشباع بود. به استثنای روغن ارقام زرفام تهران و هایولای گلستان با اعداد پراکسید کمتر از 20/1, روغن سایر ارقام دارای اعداد پراکسید بیش از 0/2 بودند. بیشترین میزان عدد یدی به روغن رقم طلایه خراسان رضوی (6/109) و کمترین آن به اوکاپی خراسان رضوی (2/104) و هایولای گلستان (8/104) تعلق داشت. میزان مواد غیرصابونی از 4/3 (اوکاپی خراسان رضوی) تا 6/8 درصد (هایولای گلستان) متغیر بود. ارقام کانولا به طور متوسط دارای روغن هایی با 6/1 درصد استرول بودند. روغن ارقام زرفام و اوکاپی خراسان رضوی دارای بیشترین میزان توکوفرول ها بودند (به ترتیب 35/793 و 14/765 پی پی ام), و کمترین میزان آن در روغن ارقام طلایه فارس (57/573 پی پی ام) و هایولای مازندران (97/555 پی پی ام) مشاهده شد. بیشترین و کمترین میزان ترکیبات فنلی به ترتیب به روغن ارقام هایولای مازندران (3/127 پی پی ام) و طلایه فارس (8/23 پی پی ام) اختصاص داشت. میزان ترکیبات مومی از 6/5 (اوکاپی خراسان رضوی) تا 83/10 درصد (زرفام تهران) متغیر بود. ترکیبات قطبی در دامنه 2/2 (اوکاپی خراسان رضوی) و 0/13 درصد (طلایه فارس) قرار داشت. دانسیته ها, ویسکوزیته ها و ضرایب شکست به ترتیب عبارت از 1/806 تا 0/820 کیلوگرم بر مترمکعب, 3/96 تا 2/104 سانتی پوآز و 464765/1 تا 467888/1 بودند. شاخص های پایداری اکسایشی (OSI) به ترتیب ذیل بود: هایولای گلستان = زرفام تهران > اوکاپی خراسان رضوی > زرفام خراسان رضوی > هایولای مازندران = طلایه فارس > طلایه خراسان رضوی.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فره وش، رضا، پژوهان مهر، سمانه، و پورآذرنگ، هاشم. (1388). مشخصات فیزیکوشیمیایی روغن ارقام رایج کانولا در ایران. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 16(3)، 182-192. SID. https://sid.ir/paper/9035/fa

    Vancouver: کپی

    فره وش رضا، پژوهان مهر سمانه، پورآذرنگ هاشم. مشخصات فیزیکوشیمیایی روغن ارقام رایج کانولا در ایران. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1388؛16(3):182-192. Available from: https://sid.ir/paper/9035/fa

    IEEE: کپی

    رضا فره وش، سمانه پژوهان مهر، و هاشم پورآذرنگ، “مشخصات فیزیکوشیمیایی روغن ارقام رایج کانولا در ایران،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 16، no. 3، pp. 182–192، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9035/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا