مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

348
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

457
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه تاثیر مصرف شیر تخمیر شده با لاکتوباسیلوس فرمانتوم بر الگوی لیپیدی رت های تغذیه شده با غذای پرچرب

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 33

چکیده

 مقدمه هایپرکلسترولمی از عوامل خطر برای بیماری های قلبی-عروقی تلقی میگردد. مطالعات متعدد نشان داده اند که برخی از سویه های لاکتوباسیلوس می توانند کلسترول را کاهش دهند. هدف از این مطالعه, بررسی اثرات لاکتوباسیلوس فرمانتوم جدا شده از ماست سنتی بر الگوی لیپیدی و وزن بدن رت های تغذیه شده با رژیم پر چرب است. مواد و روش ها چهل رت نر(20± 200 گرمی) به طور تصادفی به 4 گروه مساوی تقسیم شدند. رت های گروه اول, رژیم غذایی نرمال(N) و گروه دوم جیره غذایی نرمال همراه با شیر تخمیر یافته حاوی لاکتوباسیلوس فرمانتوم مصرف کردند(N-L). گروه سوم غذای پر چرب به منظور ایجاد هایپرکلسترولمی دریافت نمودند(HF) و گروه چهارم رژیم پر چرب, با شیر تخمیر یافته حاوی لاکتوباسیلوس فرمانتوم تغذیه شدند(HF-L). پس از 8 هفته, وزن بدن و متابولیت های لیپیدی رت ها اندازه گیری گردید. یافته های پژوهش: در رت های تغذیه شده با رژیم پر چرب همراه با شیر تخمیریافته لاکتوباسیلوس فرمانتوم (HF-L), سطوح کلسترول تام, LDL-C و تری گلیسیرید سرمی به طور معنی داری کمتر و سطحHDL-C سرمی به طور معنی داری بیشتر از گروه تغذیه شده با رژیم پرچرب بدون مکمل پروبیوتیک(HF) بود(P<0. 05). البته میانگین کلسترول, LDL-C, تری گلیسیرید وHDL-C سرمی در میان گروه های N (N, N-L) اختلاف قابل توجهی نداشت. هم چنین, افزایش وزن بدن در گروهHF به طور معنی داری بیشتر از گروهHF-L بود(P<0. 01). بحث و نتیجه گیری این مطالعه پیشنهاد می دهد که مصرف شیر تخمیریافته با لاکتوباسیلوس فرمانتوم, الگوی لیپیدی سرم را از طریق کاهش سطوح کلسترول, تری گلیسیرید, LDL-C و افزایش میزان HDL-C در رت بهبود می بخشد و در پیشگیری از چاقی ناشی از رژیم پرچرب نقش دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پرهام فر، مریم، خالقی، موج، فهیمی راد، شهره، و معظمی گودرزی، مریم. (1397). مطالعه تاثیر مصرف شیر تخمیر شده با لاکتوباسیلوس فرمانتوم بر الگوی لیپیدی رت های تغذیه شده با غذای پرچرب. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، 26(1 )، 23-33. SID. https://sid.ir/paper/90438/fa

    Vancouver: کپی

    پرهام فر مریم، خالقی موج، فهیمی راد شهره، معظمی گودرزی مریم. مطالعه تاثیر مصرف شیر تخمیر شده با لاکتوباسیلوس فرمانتوم بر الگوی لیپیدی رت های تغذیه شده با غذای پرچرب. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام[Internet]. 1397؛26(1 ):23-33. Available from: https://sid.ir/paper/90438/fa

    IEEE: کپی

    مریم پرهام فر، موج خالقی، شهره فهیمی راد، و مریم معظمی گودرزی، “مطالعه تاثیر مصرف شیر تخمیر شده با لاکتوباسیلوس فرمانتوم بر الگوی لیپیدی رت های تغذیه شده با غذای پرچرب،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، vol. 26، no. 1 ، pp. 23–33، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/90438/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button