مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

481
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

586
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خواص فیتوشیمیایی، آنتی اکسیدانی و شناسایی ترکیبات آلی و معدنی میوه گیاه خرنوب (.Ceratonia siliqua L)

صفحات

 صفحه شروع 82 | صفحه پایان 91

چکیده

 مقدمه: خرنوب (Ceratonia siliqua L. ) درختی از خانواده حبوبات است که برای جنگل زایی و اهداف زینتی استفاده می شود. با توجه به خواص دارویی ازجمله خاصیت این میوه در درمان ناباروری, در پژوهش حاضر ترکیبات شیمیایی, به ویژه اسیدهای چرب آن شناسایی و آنالیز شدند. مواد و روش ها: به منظور تعیین بیشترین بازده, عصاره گیری با حلال های مختلف صورت گرفت. برای شناسایی نوع ترکیبات آلی, عصاره متانولی به دستگاه GC-MS تزریق گردید. برای تشخیص نوع و میزان عناصر موجود در پودر خشک این میوه, آنالیز EDS انجام شد؛ همچنین اسیدهای چرب با استفاده از روش GC-FID آنالیز گردیدند. خواص آنتی اکسیدانی عصاره ها با روش ABTS آزمایش شد. یافته های پژوهش: بیشترین بازده عصاره گیری مربوط به عصاره مستخرج از حلال آب بود. تست های فیتوشیمیایی حضور ساپونین ها, آلکالوییدها, فلاونوییدها, تانن ها, گلیکوزیدها, استروییدها و ترپنوییدها را در عصاره اتانولی میوه خرنوب تایید می کند. 38 ترکیب آلی در عصاره متانولی میوه خرنوب شناسایی شد که بیشترین آن ها متعلق به اسیدهای چرب بودند. 8 عنصر معدنی در میوه خرنوب شناسایی گردیدند که مس و روی عناصر غالب بودند. آنالیز روغن حاصل از میوه Ceratonia siliqua L. وجود هشت اسید چرب را نشان می دهد. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ها نشان داد که عصاره آبی بیشترین مقدار 50 IC را دارد. بحث و نتیجه گیری: نقش میوه خرنوب در درمان ناباروری می تواند به علت وجود ترکیبات آنتی اکسیدانی فراوان و نقش آن ها در کاهش استرس اکسیداتیو در اسپرم ها و همچنین وجود عناصر مغذی به عنوان کوفاکتورهای درگیر در مسیر استرس اکسیداتیو و نیز وجود اسیدهای چرب فراوان باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نصیری، مریم، مختاری، بابک، کلاهی، مریم، و پوررضا، ناهید. (1400). بررسی خواص فیتوشیمیایی, آنتی اکسیدانی و شناسایی ترکیبات آلی و معدنی میوه گیاه خرنوب (.Ceratonia siliqua L). مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، 29(3 )، 82-91. SID. https://sid.ir/paper/950108/fa

    Vancouver: کپی

    نصیری مریم، مختاری بابک، کلاهی مریم، پوررضا ناهید. بررسی خواص فیتوشیمیایی, آنتی اکسیدانی و شناسایی ترکیبات آلی و معدنی میوه گیاه خرنوب (.Ceratonia siliqua L). مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام[Internet]. 1400؛29(3 ):82-91. Available from: https://sid.ir/paper/950108/fa

    IEEE: کپی

    مریم نصیری، بابک مختاری، مریم کلاهی، و ناهید پوررضا، “بررسی خواص فیتوشیمیایی, آنتی اکسیدانی و شناسایی ترکیبات آلی و معدنی میوه گیاه خرنوب (.Ceratonia siliqua L)،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، vol. 29، no. 3 ، pp. 82–91، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/950108/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button