مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

227
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

454
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان کالری، درشت مغذی ها و ریزمغذی های موجود در گاواژهای بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مقایسه با رفرنس در سال 1395

صفحات

 صفحه شروع 2081 | صفحه پایان 2087

چکیده

 مقدمه: سوء تغذیه یکی از مشکلات عمده در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه است. تغذیه بیماران در بیمارستان ها غالباً از طریق محلول تهیه شده در آشپزخانه بیمارستان ها انجام می شود. از این رو مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان ارزش غذایی موجود در گاواژهای بیمارستان های مشهد انجام شد تا دید روشن تری برای اتخاذ بهترین نوع تغذیه به منظور فراهم شدن نیازهای تغذیه های بیماران بستری فراهم شود. روش کار: . در این مطالعه مقطعی-توصیفی محتویات دستورالعمل پخت بیمارستان ها با نرم افزار Nut4 مورد آنالیز قرار گرفت و میزان ارزش غذایی موجود با میزان استاندارد RDI برطبق 2000 کیلو کالری مورد نیاز روزانه برای فرد مورد مقایسه قرار گرفت. تجریه تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS و آزمون تی (p < 05/0) صورت گرفت. نتایج: میانگین کالری, درشت مغذی ها و ریز مغذی ها در مقایسه با استاندارد RDI به طور معناداری کمتر بوده است. میانگین ویتامین های, ویتامین B12, ویتامین E و ویتامین D کمتر از مقدار استاندارد RDI بودند اما ویتامین A, اسید فولیک, ویتامین C و ویتامین K در حد مطلوب بوده است. میزان آهن, کلسیم, روی, مس به صورت معنی دار بود. هر چند مقادیر منگنز و کروم تفاوت معنی داری نداشت. بحث: محلول گاواژ تهیه شده در بیمارستان ها برای تامین نیاز های بیماران ناکافی بوده است. با توجه به استفاده بالای بیمارستان های کشور ما از گاواژهای دستی لازم است این دستور پخت ها به گونه طراحی شوند که از ارزش غذایی قابل قبولی برخوردار باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بیگدلی، جنید، نوروزی، عبدالرضا، و جامع الاحمدی، طناز. (1399). بررسی میزان کالری, درشت مغذی ها و ریزمغذی های موجود در گاواژهای بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مقایسه با رفرنس در سال 1395. مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، 63(1 )، 2081-2087. SID. https://sid.ir/paper/950399/fa

    Vancouver: کپی

    بیگدلی جنید، نوروزی عبدالرضا، جامع الاحمدی طناز. بررسی میزان کالری, درشت مغذی ها و ریزمغذی های موجود در گاواژهای بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مقایسه با رفرنس در سال 1395. مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد[Internet]. 1399؛63(1 ):2081-2087. Available from: https://sid.ir/paper/950399/fa

    IEEE: کپی

    جنید بیگدلی، عبدالرضا نوروزی، و طناز جامع الاحمدی، “بررسی میزان کالری, درشت مغذی ها و ریزمغذی های موجود در گاواژهای بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مقایسه با رفرنس در سال 1395،” مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، vol. 63، no. 1 ، pp. 2081–2087، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/950399/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا