مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

386
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

559
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی عوامل مختلف تکنولوژیکی (واریته، روش خشک کردن، نوع حلال، زمان) بر ترکیبات شیمیایی و خواص ضدرادیکالی عصاره استخراجی از هسته خرما در منطقه جیرفت

صفحات

 صفحه شروع 5 | صفحه پایان 14

چکیده

 مقدمه: هسته خرما به عنوان ضایعات در بسیاری از کارگاه های بسته بندی و فرآوری خرما ایجاد می شود و دارای خواص درمانی گسترده ای می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه هسته های خرما (ارقام کلوته, مرداسنگ, خنیزی و مضافتی) با دو روش (آفتابی و آون) خشک شدند و سپس عصاره آنها با استفاده از حلال های متانول 80 درصد, اتانول 50 درصد و آب داغ در زمان های 6, 12 و 18 ساعت استخراج شد. میزان ترکیبات فنولی با روش فولین سیو کالتو, فعالیت آنتی کسیدانی به روش DPPH و فیبر محلول به روش هضم اسیدی تعیین شد. یافته ها: نتایج نشان داد بیشترین میزان ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی در رقم مرداسنگ با روش خشک کردن با آفتاب, حلال متانول 80 درصد و زمان 18 ساعت, (به ترتیب 08/10 و 38/93%) در رقم کلوته خشک کردن با آفتاب, آب داغ و 12 ساعت, (به ترتیب 03/8 و 94/87%) در رقم خنیزی خشک کردن با آون, اتانول 50 درصد و 18 ساعت (به ترتیب 36/7 و 91/71%) و در رقم مضافتی خشک کردن با آفتاب, متانول 80 درصد و 12 ساعت (به ترتیب 48/8 و 95/88%) بدست آمد. بیشترین و کمترین میزان فیبر نامحلول در اسید به ترتیب در رقم مرداسنگ با روش خشک کردن آفتابی و رقم مضافتی با روش خشک کردن آفتابی مشاهده گردید. بیشترین و کمترین میزان فیبر محلول در اسید نیز مربوط به رقم کلوته با روش خشک کردن آفتابی و رقم خنیزی با روش خشک کردن در آون بود. نتیجه گیری: بطور کلی مطالعه حاضر نشان داد که ترکیب هسته رقم های مختلف خرما در منطقه جیرفت با وجود دارا بودن خواص ضدرادیکالی و غنی بودن از آنتی اکسیدان های طبیعی, تحت تاثیر واریته و روش خشک کردن می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سعیدی، فاطمه، هنرور، مسعود، و شهدادی، فاطمه. (1401). بررسی عوامل مختلف تکنولوژیکی (واریته, روش خشک کردن, نوع حلال, زمان) بر ترکیبات شیمیایی و خواص ضدرادیکالی عصاره استخراجی از هسته خرما در منطقه جیرفت. علوم غذایی و تغذیه، 19(2 (پیاپی 74) )، 5-14. SID. https://sid.ir/paper/950965/fa

    Vancouver: کپی

    سعیدی فاطمه، هنرور مسعود، شهدادی فاطمه. بررسی عوامل مختلف تکنولوژیکی (واریته, روش خشک کردن, نوع حلال, زمان) بر ترکیبات شیمیایی و خواص ضدرادیکالی عصاره استخراجی از هسته خرما در منطقه جیرفت. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1401؛19(2 (پیاپی 74) ):5-14. Available from: https://sid.ir/paper/950965/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه سعیدی، مسعود هنرور، و فاطمه شهدادی، “بررسی عوامل مختلف تکنولوژیکی (واریته, روش خشک کردن, نوع حلال, زمان) بر ترکیبات شیمیایی و خواص ضدرادیکالی عصاره استخراجی از هسته خرما در منطقه جیرفت،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 19، no. 2 (پیاپی 74) ، pp. 5–14، 1401، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/950965/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button