مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

174
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

442
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر غلظت صمغ عربی و دمای خشک کن پاششی بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی پودر آلوئه ورا

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 54

چکیده

 مقدمه: آلوئه ورا در بیشتر مناطق دنیا به عنوان مکمل و ماده ای با ویژگی های عملکردی, عامل ضدمیکروبی و پوشش دهنده در بسیاری از محصولات غذایی از جمله نوشیدنی, ماست, بستنی و غیره استفاده می شود. رطوبت بالای ژل آلوئه ورا نگهداری و انتقال به واحدهای تولیدی را مشکل می سازد, لذا استفاده از روش هایی مانند خشک کردن که ضمن حفظ کیفیت, باعث سهولت در نگهداری و حمل و نقل این محصول ارزشمند می شود, مورد توجه واحدهای تولیدی قرار دارد. در خشک کن پاششی با پاشش ماده و معلق شدن ذرات و حذف آب بوسیله هوای داغ, محصولاتی به شکل پودر و با کیفیت بالا تولید می شوند. محصول تولید شده حاوی ذرات ریزتر و توزیع اندازه ذره ای بهتر, ظاهر, بافت, مشخصه ریزش, تراکم پذیری, دانسیته توده ای, قابلیت پراکندگی و دارای محلولیت بسیار مطلوبی در مقایسه با روش های دیگر خشک کردن می باشد. مواد و روش ها: در این تحقیق به بررسی خشک کردن ژل آلوئه ورا در 4 دمای ورودی خشک کن پاششی 135, 145, 155 و 175 درجه سلسیوس و غلظت صمغ عربی 0 %, 5/1% و 3 % پرداخته شد. ژل آلوئه ورا پس از تغلیظ خشک گردید. از بین 12 نمونه پودر تولیدی 2 نمونه که با توجه به فاکتورهای رطوبت, حلالیت و بازده عمل خشک کردن مطلوب ترین نتیجه را داشتند, انتخاب شده و جهت آزمون های pH, رطوبت, خاصیت آنتی اکسیدانی, میزان آلوئین, بررسی ابعاد و شکل توسط میکروسکوپ الکترونی و رنگ ذرات با نمونه های موجود در بازار توسط آزمون فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی در 3 تکرار و با استفاده از تجزیه واریانس یک طرفه (ANOVA) و مقایسه میانگین دانکن با سطح اطمینان 95 % مقایسه شدند. یافته ها: نمونه های تولیدی با دمای ورودی بیشتر و زمان فرآیند کمتر دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و میزان آلوئین بیشتر بوده, نتایج بهتری را از لحاظ کیفی نشان دادند. نتیجه گیری: بررسی ها نشان داد نمونه خشک شده در دمای175 درجه سلسیوس و حاوی 5/1% غلظت صمغ, مطلوب ترین نمونه از جهت پارامترهای مورد مقایسه در پژوهش می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوحی، مرضیه، شعبانی، شاهرخ، و زمانی هرگلانی، فریبا. (1400). اثر غلظت صمغ عربی و دمای خشک کن پاششی بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی پودر آلوئه ورا. علوم غذایی و تغذیه، 18(3 (پیاپی 71) )، 41-54. SID. https://sid.ir/paper/951124/fa

    Vancouver: کپی

    نوحی مرضیه، شعبانی شاهرخ، زمانی هرگلانی فریبا. اثر غلظت صمغ عربی و دمای خشک کن پاششی بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی پودر آلوئه ورا. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1400؛18(3 (پیاپی 71) ):41-54. Available from: https://sid.ir/paper/951124/fa

    IEEE: کپی

    مرضیه نوحی، شاهرخ شعبانی، و فریبا زمانی هرگلانی، “اثر غلظت صمغ عربی و دمای خشک کن پاششی بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی پودر آلوئه ورا،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 18، no. 3 (پیاپی 71) ، pp. 41–54، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/951124/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button