Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

318
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

429
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثرات آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی آسکوربات سدیم، استات سدیم و سیترات سدیم بر ماندگاری گوشت گوساله چرخ شده

صفحات

 صفحه شروع 113 | صفحه پایان 124

چکیده

 مقدمه: فراورده های گوشتی به طور معمول در طول دوره انبارش سرد به دو دلیل عمده فعالیت میکروبی و اکسیداسیون چربی ها فاسد می شوند. در این پژوهش استفاده از آسکوربات سدیم, استات سدیم و سیترات سدیم به عنوان ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی بر گوشت گوساله چرخ شده بسته بندی شده مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش ها: ابتدا گوشت چرخ شده در محلول های استریل آسکوربات سدیم, سیترات سدیم و استات سدیم با غلظت های متفاوت به مدت 10 دقیقه غوطه ور شده و نمونه ها پس از بسته بندی در دو دمای 4 و 18-درجه سلسیوس نگهداری شد. سپس آزمون های میکروبی (شمارش مزوفیل های هوازی, شمارش کلی فرم ها, شمارش اشرشیا کلی, شمارش استافیلوکوکوس اورئوس و کپک و مخمر), آزمون های شیمیایی(pH, TBA, غلظت میوگلوبین) و اندازه گیری تغییرات رنگ در روز های صفر, 7 و 14 طی نگهداری انجام شد. یافته ها: نتایج حاصل از این مطالعه در طی دوره بررسی 14 روزه تفاوت معنی داری در روند تغییرات فیزیکوشیمیایی و میکروبی نمونه ها نشان داد؛ به طوری که مقادیر TBA, pH, غلظت میوگلوبین, تغییرات رنگ در بین تیمار های مورد بررسی در نمونه حاوی (استات سدیم 1%, سیترات سدیم 5/0% وآسکوربات سدیم5/0%) در کمترین میزان خود و در نمونه شاهد در بالاترین مقدار در طول دوره نگهداری بودند. همچنین استفاده از ترکیبات فوق در دمای18-درجه سلسیوس اثر معنی داری در بازدارندگی از رشد میکروارگانیسم ها نشان داد. نتیجه گیری: استفاده از ترکیبات استات سدیم1%, سیترات سدیم5/0% و آسکوربات سدیم5/0% میتواند سبب افزایش مدت زمان ماندگاری گوشت چرخ شده گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طهرانی نژاد، سمیرا، شریفان، انوشه، و عیوقی پور تفتی، سمیه. (1400). مطالعه اثرات آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی آسکوربات سدیم, استات سدیم و سیترات سدیم بر ماندگاری گوشت گوساله چرخ شده. علوم غذایی و تغذیه، 18(3 (پیاپی 71) )، 113-124. SID. https://sid.ir/paper/951338/fa

    Vancouver: کپی

    طهرانی نژاد سمیرا، شریفان انوشه، عیوقی پور تفتی سمیه. مطالعه اثرات آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی آسکوربات سدیم, استات سدیم و سیترات سدیم بر ماندگاری گوشت گوساله چرخ شده. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1400؛18(3 (پیاپی 71) ):113-124. Available from: https://sid.ir/paper/951338/fa

    IEEE: کپی

    سمیرا طهرانی نژاد، انوشه شریفان، و سمیه عیوقی پور تفتی، “مطالعه اثرات آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی آسکوربات سدیم, استات سدیم و سیترات سدیم بر ماندگاری گوشت گوساله چرخ شده،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 18، no. 3 (پیاپی 71) ، pp. 113–124، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/951338/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا