مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

210
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

494
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر نان غنی شده با خرفه بر بیماران دیابتی مبتلا به سندرم متابولیک: یک کارآزمایی بالینی تصادفی

صفحات

 صفحه شروع 32 | صفحه پایان 40

چکیده

 مقدمه: سندرم متابولیک مجموعه ای ازعوامل متابولیک غیرطبیعی است که افراد مبتلا را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری های قلبی عروقی, سکته, پوکی استخوان, سرطان و التهاب را قرار می دهد. خرفه نوعی گیاهی علفی است که برگ های غنی از اسید لینولییک دارد و نان به عنوان قوت غالب مردم بستر مناسبی برای غنی سازی می باشد, مطالعه حاضر با هدف تاثیر نان غنی شده با خرفه بر بیماران دیابتی مبتلا به سندرم متابولیک انجام شد. مواد و روش ها: این کارآزمایی بالینی تصادفی موازی, بر روی 104 بیمار دیابتی مبتلا به سندرم متابولیک انجام شد. بیماران به دو گروه مداخله و شاهد تقسیم شدند. گروه مداخله روزانه از نان غنی شده با خرفه (10%) و گروه شاهد نان بدون خرفه دریافت کردند. برای بررسی اثر مداخله, اختلاف میانگین قبل و بعد این شاخص ها در دو گروه با استفاده از آزمون تی زوج انجام شده است. نتایج: میانگین سن شرکت کنندگان 5/6± 6/53 سال و دامنه سن شرکت کنندگان بین 33 تا 63 سال بود. مردان (51%) 53 نفر و زنان (49%) 51 نفر از افراد مورد پژوهش را شامل می شدند. تعداد 56 نفر (53%) افراد شرکت کننده متوسط سن ابتلا به دیابت 2 سال بود, 56 نفر (8/53%) افراد شرکت کننده دارای سواد دبیرستانی و (7/8%)49 نفر بیسواد بودند. نتایج نشان داد که قبل از مداخله تفاوت معنی داری بین دو گروه از لحاظ میانگین متغیرهای مورد بررسی بجز فشارخون دیاستولیک (01/0P<) در مورد بقیه متغیرها شامل (قند ناشتا, دورشکم, فشارخون سیستول و دیاستول, تری گلیسرید, میزان لیپوپروتین با دانسیته پایین و بالا) مشاهده نشد (05/0P<). اما دو گروه از نظر. مقایسه اختلاف میانگین ها نشان داد که از لحاظ متغیرهای قند ناشتا, کلسترول توتال, لیپوپروتیین با دانسیته پایین و بالا, دورشکم بعد از مداخله بین دو گروه با (05/0P<) اختلاف معنی داری مشاهده شد. نتیجه گیری: نتایج تحقیق نشان داد که مصرف نان غنی شده با گیاه خرفه, توانست اجزای مرتبط با سندرم متابولیک را کاهش دهد و میزان HDL کلسترول را بهبود داده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بهار، آیسا، ابراهیمی، حسین، محمدی نافچی، محمدرضا، طالبی، سیده سولماز، و دلوریان زاده، مهری. (1400). تاثیر نان غنی شده با خرفه بر بیماران دیابتی مبتلا به سندرم متابولیک: یک کارآزمایی بالینی تصادفی. (دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی (مجله دانش و تندرستی، 16(1 )، 32-40. SID. https://sid.ir/paper/952926/fa

    Vancouver: کپی

    بهار آیسا، ابراهیمی حسین، محمدی نافچی محمدرضا، طالبی سیده سولماز، دلوریان زاده مهری. تاثیر نان غنی شده با خرفه بر بیماران دیابتی مبتلا به سندرم متابولیک: یک کارآزمایی بالینی تصادفی. (دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی (مجله دانش و تندرستی[Internet]. 1400؛16(1 ):32-40. Available from: https://sid.ir/paper/952926/fa

    IEEE: کپی

    آیسا بهار، حسین ابراهیمی، محمدرضا محمدی نافچی، سیده سولماز طالبی، و مهری دلوریان زاده، “تاثیر نان غنی شده با خرفه بر بیماران دیابتی مبتلا به سندرم متابولیک: یک کارآزمایی بالینی تصادفی،” (دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی (مجله دانش و تندرستی، vol. 16، no. 1 ، pp. 32–40، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/952926/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button