مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

725
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

677
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

سنتز سبز نانوذرات کلوئیدی طلا توسط کورکومین استخراج شده از گیاه زرد چوبه و بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی آن

صفحات

 صفحه شروع 117 | صفحه پایان 127

چکیده

 مقدمه: نانوذرات طلا بدلیل دارا بودن اثرات غیر سمی برای انسان می تواند بعنوان یک ترکیب محافظ در بسته بندی مواد با ارزش غذایی مورد استفاده قرار گیرد. با مرور منابع کاربردهایی دیگری در صنعت غذا از قبیل ساخت حسگرجهت شناسایی باقی مانده مواد خطرناک حاصل از فرآیندهای کشاورزی و صنعتی, برای این مواد متصور است. سنتز سبز این نانوذرات با استفاده از ترکیبات طبیعی به دلیل کاهش اثرات جانبی مواد شیمیایی, رویکردی نوینی است که در سال های اخیر از آن تحت عنوان " شیمی سبز" از آن یاد می گردد. مواد و روش ها: در این مطالعه, نانو ذرات طلا به کمک ترکیب کورکومین خالص شده (بیش از 95%) از ادویه زرد چوبه بعنوان منبع اصلی این ترکیب, سنتز گردید. فرآیند سنتز با کمک روش های طیف سنجی ماوراء بنفش-مرئی و مادون قرمز-تبدیل فوریه مورد بررسی قرار گرفت. ساختار و مورفولوژی نانوذرات با استفاده از طیف سنجی پراش اشعه ایکس و عکسبرداری میکروسکوپی الکترونی عبوری و روبشی صورت پذیرفت. خواص آنتی اکسیدانی نانوذرات طلا-کورکومین با روش تله اندازی رادیکال آزاد DPPH مورد سنجش قرار گرفت. یافته ها: نانوذرات طلا به کمک روش شیمی سبز و با استفاده از کورکومین خالص شده از زرد چوبه در شکل کروی و ساختار کریستالی مکعبی وجوه پر و با ابعاد میانگین 80/9 نانومتر سنتز گردید. مطالعات آنتی اکسیدانی نشان داد که توانایی جذب رادیکال آزاد نانوذرات طلا-کورکومین در قیاس با کورکومین خالص (1/8%) افزایش یافت. نتیجه گیری: کورکومین بعنوان یک ترکیب طبیعی و دارای خواص آنتی اکسیدانی توانایی کاهش یونهای طلا و تبدیل آنها را به نانو ذرات دارا می باشد که با توجه به کاربرد این نانوذرات در صنعت غذا, از این روش می توان بعنوان یک روش سبز, ارزان و سالم استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خوش لهجه، نسیم، لاریجانی، کامبیز، پورنامداری، الهام، زمانی هرگلانی، فریبا، و سعیدیان، حمید. (1401). سنتز سبز نانوذرات کلوئیدی طلا توسط کورکومین استخراج شده از گیاه زرد چوبه و بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی آن. علوم غذایی و تغذیه، 19(2 (پیاپی 74) )، 117-127. SID. https://sid.ir/paper/953959/fa

    Vancouver: کپی

    خوش لهجه نسیم، لاریجانی کامبیز، پورنامداری الهام، زمانی هرگلانی فریبا، سعیدیان حمید. سنتز سبز نانوذرات کلوئیدی طلا توسط کورکومین استخراج شده از گیاه زرد چوبه و بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی آن. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1401؛19(2 (پیاپی 74) ):117-127. Available from: https://sid.ir/paper/953959/fa

    IEEE: کپی

    نسیم خوش لهجه، کامبیز لاریجانی، الهام پورنامداری، فریبا زمانی هرگلانی، و حمید سعیدیان، “سنتز سبز نانوذرات کلوئیدی طلا توسط کورکومین استخراج شده از گیاه زرد چوبه و بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی آن،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 19، no. 2 (پیاپی 74) ، pp. 117–127، 1401، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/953959/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button