مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

321
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

556
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فنوتیپی و مولکولی تولید بیوفیلم در استرپتوکوکوس موتانس های ایجاد کننده پلاک دندانی

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 74

چکیده

 مقدمه پوسیدگی دندان یکی از مهم ترین معضلات جوامع می باشد. فعالیت باکتریهای تولید کننده ی اسید به ویژه بیوفیلم هایstreptococcus mutants اصلی ترین عامل ایجاد کننده ی این عارضه محسوب می شود. ایجاد بیوفیلم های باکتری مذکور منوط به حضور آنزیمی ویژه به نام گلوکان سوکراز یا گلوکوزیل ترانسفراز است که توسط ژن gtf کد می شود. هدف از این مطالعه بررسی ژن های موثر gtfB و gtfC باکتری streptococcus mutants در تشکیل بیوفیلم پلاک دندانی می باشد. مواد و روش ها در بررسی بیوفیلم با استفاده از روش پلیت میکروتیتر بر روی سطوح پلی استیرنی تشکیل گردید استخراج DNA با استفاده از کیت باکتریهای گرم مثبت سیناژن (Cinna Pure DNA KIT-PR881614) صورت گرفت. جهت بررسی محصول PCR, نمونه ها بر روی ژل آگارز 1درصد منتقل شد. pH بهینه و تاثیر غلظت های مختلف ساکارز بر رشد باکتری به روش کدورت سنجی در طول موج 630 نانومتر با دستگاه اسپکتروفتومتر اندازه گیری شد. نتایج یافته ها نشان داد از 46 نمونه مورد مطالعه 19 جدایه (30/41 درصد) واجد ژن gtfB و 8 مورد (4/17 درصد) واجد ژن gtfC بودند. میزان جذب نوری بیوفیلم تولیدی توسط نمونه ها با یکدیگر متفاوت بوده و بیشترین میزان جذب 43/1 میباشد. در این مطالعه بیشترین میزان رشد باکتری stereptococcus mutants جداشده از پلاک دندان در غلظت 5/0 گرم بر لیتر ساکارز و 5/4 =pH حاصل شد. بحث و نتیجه گیری بنابراین قند ساکارز که قند معمول موجود در رژیم غذایی است سبب رشد باکتری stereptococcus mutants, که عامل اصلی پوسیدگی دندان است, می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قره خانی، فاطمه، و مومن، امیرحسین. (1398). بررسی فنوتیپی و مولکولی تولید بیوفیلم در استرپتوکوکوس موتانس های ایجاد کننده پلاک دندانی. دانشکده علوم پزشکی نیشابور، 7(3 (پیاپی 24) )، 63-74. SID. https://sid.ir/paper/954436/fa

    Vancouver: کپی

    قره خانی فاطمه، مومن امیرحسین. بررسی فنوتیپی و مولکولی تولید بیوفیلم در استرپتوکوکوس موتانس های ایجاد کننده پلاک دندانی. دانشکده علوم پزشکی نیشابور[Internet]. 1398؛7(3 (پیاپی 24) ):63-74. Available from: https://sid.ir/paper/954436/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه قره خانی، و امیرحسین مومن، “بررسی فنوتیپی و مولکولی تولید بیوفیلم در استرپتوکوکوس موتانس های ایجاد کننده پلاک دندانی،” دانشکده علوم پزشکی نیشابور، vol. 7، no. 3 (پیاپی 24) ، pp. 63–74، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/954436/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button