مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

182
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

441
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پهنه بندی کیفی آب رودخانه شاهرود بر اساس نوع مصرف کشاورزی، شرب و صنعت

صفحات

 صفحه شروع 132 | صفحه پایان 144

چکیده

 مقدمه با توجه به تخلیه آلاینده های مختلف به رودخانه شاهرود, بررسی کیفی این منبع آبی برای مصارف کشاوری, صنعت و شرب حائز اهمیت است. مواد و روش ها نمونه برداری در دو فصل زمستان 96 و تابستان 97 دو نوبت از 7 ایستگاه طالقان, الموت, رجایی دشت, رازمیان, لوشان, پایین دست لوشان 1 و 2 انجام گردید و پارامترها شامل: TDS, pH, درجه حرارت, Ec, کلسیم, منیزیم, مس, روی و کروم در ایستگاه های مختلف اندازه گیری شد. یافته ها نتایج اندازه گیری پارامترهای رودخانه شامل: TDS 180/66-329/33 میلی لیتر, pH 8/01-8/55, درجه حرارت 14-29/3 سانتی گراد, کلسیم 50/73-89/24 میلی لیتر, منیزیم 9/42-27/97 میلی لیتر, در فصل تابستان TDS 184/66-451, pH 7/73-8/55, درجه حرارت 3-11/5سانتی گراد, کلسیم54/46-109/55 میلی لیتر, منیزیم 8/41-51/99 میلی لیتر, در فصل زمستان را نشان داد و فلزات هر دو فصل بسیار کم بوده است. نتیجه گیری شاخص شولر نشان داد کیفیت آب قابل قبول برای مصارف شرب مناسب بوده و از نظر بهداشتی مطلوب می باشد. نتایج ویلکوکس تمام ایستگاه های مورد مطالعه در 2 فصل در محدوده کمی شور تا شور که قابل استفاده برای کشاورزی می باشد قرار داشت. در روش پایپر رخساره آب رودخانه در تابستان Na-HCO3 و زمستانCa-HCO3 است که از نوع بی کربناته می باشد. از لحاظ مصارف صنعتی 16 درصد متعادل 44 درصد خورنده می باشند. در فصل تر 9/1 درصد متعادل, 4/5 درصد خوب, 36 درصد خورنده هستند. در نتیجه با توجه به شاخص های موجود آب رودخانه برای شرب تا حدودی مناسب بوده و نیازمند تصفیه می باشد و عوامل صنعتی اطراف رودخانه تاثیری بر کیفیت آب نداشته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ماه رویان، غزاله، تقوی، لعبت، سرائی تبریزی، مهدی، و عزیزی، زهرا. (1398). پهنه بندی کیفی آب رودخانه شاهرود بر اساس نوع مصرف کشاورزی, شرب و صنعت. دانشکده علوم پزشکی نیشابور، 7(2 (پیاپی 23) )، 132-144. SID. https://sid.ir/paper/956202/fa

    Vancouver: کپی

    ماه رویان غزاله، تقوی لعبت، سرائی تبریزی مهدی، عزیزی زهرا. پهنه بندی کیفی آب رودخانه شاهرود بر اساس نوع مصرف کشاورزی, شرب و صنعت. دانشکده علوم پزشکی نیشابور[Internet]. 1398؛7(2 (پیاپی 23) ):132-144. Available from: https://sid.ir/paper/956202/fa

    IEEE: کپی

    غزاله ماه رویان، لعبت تقوی، مهدی سرائی تبریزی، و زهرا عزیزی، “پهنه بندی کیفی آب رودخانه شاهرود بر اساس نوع مصرف کشاورزی, شرب و صنعت،” دانشکده علوم پزشکی نیشابور، vol. 7، no. 2 (پیاپی 23) ، pp. 132–144، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/956202/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button