مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

135
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

428
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر تخمیر لاکتیکی توسط لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم بر خصوصیات آنتی اکسیدانی و فعالیت آنزیمی لیپاز و لیپوکسیژناز جنین گندم

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 60

چکیده

 سابقه و هدف: جنین گندم, مغذی ترین قسمت دانه گندم می باشد که به علت محتوای روغنی بالا و حضور آنزیم های لیپاز و لیپوکسیژناز عمرماندگاری پایینی دارد, لذا در طول فرآیند آردسازی از کل دانه گندم جدا می شود و در حال حاضر اغلب به مصرف دام می رسد. هدف از این پژوهش, بررسی تاثیر تخمیر توسط لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم بر فعالیت لیپاز, لیپوکسیژناز و خواص آنتی اکسیدانی جنین گندم می باشد. مواد و روش ها: غلظت های مختلف (10, 15 و 20 درصد) جنین گندم توسط تعداد مشخصی از باکتری ها (Log CFU/mL109) به صورت جداگانه تلقیح شد و پس از گرمخانه گذاری, میزان تغییراتpH, فعالیت آنتی اکسیدانی, لیپاز و لیپوکسیژناز نسبت به نمونه تخمیر نشده مورد ارزیابی قرار گرفت و همچنین تاثیر آغازگرهای مختلف بر خصوصیات ذکر شده با هم مقایسه گردید. یافته ها: تخمیر توسط هر دو باکتری به طور معنی داری (05/0 < p) میزان فعالیت آنزیم های لیپاز و لیپوکسیژناز را کاهش داد و به طور کلی نمونه جنین گندم تخمیر شده با غلظت 20 درصد توسط لاکتوباسیلوس پلانتاروم, بیشترین میزان کاهش در فعالیت هر دو آنزیم (43/71 برای لیپاز و 65 درصد برای لیپوکسیژناز) نسبت به جنین گندم تخمیر نشده را نشان داد. جنین گندم خام, فعالیت آنتی اکسیدانی مناسبی داشت و تخمیر باعث افزایش معنی داری در میزان آن شد. بررسی نوع آغازگر و غلظت سوبسترا نشان داد که بیشترین (97/29 درصد) و کمترین (55/21 درصد) میزان افزایش در فعالیت آنتی اکسیدانی پس از تخمیر به ترتیب مربوط به نمونه تخمیر شده توسط لاکتوباسیلوس پلانتاروم در غلظت 20 درصد و نمونه تخمیر شده توسط لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در غلظت 10 درصد جنین گندم می باشد. نتیجه گیری: تخمیر توسط لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم به طور معنی داری فعالیت آنتی اکسیدانی جنین گندم را بهبود می بخشد و همچنین با کاهش معنی دار فعالیت لیپاز و لیپوکسیژناز, باعث افزایش عمر ماندگاری آن می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دیوان خسروشاهی، احسان، رضوی، سیدهادی، کیانی، حسین، و آقاخانی، علی. (1399). بررسی تاثیر تخمیر لاکتیکی توسط لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم بر خصوصیات آنتی اکسیدانی و فعالیت آنزیمی لیپاز و لیپوکسیژناز جنین گندم. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 15(4 )، 51-60. SID. https://sid.ir/paper/957707/fa

    Vancouver: کپی

    دیوان خسروشاهی احسان، رضوی سیدهادی، کیانی حسین، آقاخانی علی. بررسی تاثیر تخمیر لاکتیکی توسط لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم بر خصوصیات آنتی اکسیدانی و فعالیت آنزیمی لیپاز و لیپوکسیژناز جنین گندم. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛15(4 ):51-60. Available from: https://sid.ir/paper/957707/fa

    IEEE: کپی

    احسان دیوان خسروشاهی، سیدهادی رضوی، حسین کیانی، و علی آقاخانی، “بررسی تاثیر تخمیر لاکتیکی توسط لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم بر خصوصیات آنتی اکسیدانی و فعالیت آنزیمی لیپاز و لیپوکسیژناز جنین گندم،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 15، no. 4 ، pp. 51–60، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/957707/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button