مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

309
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

548
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

میزان توجه به سواد غذا و تغذیه در کتاب های درسی دوره ابتدایی

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 43

چکیده

 سابقه و هدف: پژوهش حاضر با هدف تحلیل محتوای کتب درسی مقطع ابتدایی در ایران, از نظر میزان پرداختن به مولفه های سواد غذا و تغذیه انجام گرفت. مواد و روش ها: این پژوهش توصیفی با استفاده از تکنیک تحلیل محتوا بر جامعه آماری شامل کلیه کتاب های درسی دوره ابتدایی (پایه اول تا ششم) در سال تحصیلی99-1398 به صورت سر شماری انجام شد. ابزار پژوهش چک لیستی شامل مقوله های سواد غذا و تغذیه, در حیطه های شناخی, مهارتی, ارزشی-نگرشی و زیرمولفه های آنها بود. روایی ابزار با مراجعه به ادبیات علمی مربوطه و نظر متخصصان تغذیه و برنامه ریزی درسی تایید شد. پایایی ابزار پژوهش بر اساس درصد توافق بین دو کدگذار (بالای 70 درصد) بر اساس روش هولستی برابر با 29/85, مورد تایید قرار گرفت. یافته ها: فراوانی مقوله های سواد غذا و تغذیه در متن, تصویر و پرسش های کتاب های درسی مقطع ابتدایی, شامل 664 واحد تحلیل بود که از این تعداد, حیطه شناختی با 609 واحد تحلیل (92 %)T بیشترین فراوانی را داشت. پس از آن, حیطه مهارتی با 52 واحد تحلیل (8%) کمترین فراوانی را داشت و به حیطه ارزشی-نگرشی با 3 واحد تحلیل (0%) اساسا توجهی نشده بود. مهارت های سواد رسانه, تحلیل برچسب تغذیه ای و مهارت های تعاملی و تحلیلی, همچنین مقوله های ارزشی مانند گرایش ها و ارزش های تغذیه ای و رعایت مسایل فرهنگی و اجتماعی مرتبط با غذا از مهم ترین مولفه های سواد غذا و تغذیه بودند که در کتب درسی مدارس مغفول مانده بودند. نتیجه گیری: یافته ها نشان داد که به مقوله های مهارتی و مقوله های ارزشی-نگرشی سواد غذا و تغذیه در کتاب های درسی مقطع ابتدایی بطور موثر و کاربردی پرداخته نشده است و محتوای موجود از نظر مطابقت با مولفه های اصلی سواد غذا و تغذیه و نیازهای دانش آموزان نیاز به بازنگری دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ترک، زینب، امیدوار، نسرین، دهقانی، مرضیه، و دوست محمدیان، اعظم. (1400). میزان توجه به سواد غذا و تغذیه در کتاب های درسی دوره ابتدایی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 16(2 )، 33-43. SID. https://sid.ir/paper/958525/fa

    Vancouver: کپی

    ترک زینب، امیدوار نسرین، دهقانی مرضیه، دوست محمدیان اعظم. میزان توجه به سواد غذا و تغذیه در کتاب های درسی دوره ابتدایی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛16(2 ):33-43. Available from: https://sid.ir/paper/958525/fa

    IEEE: کپی

    زینب ترک، نسرین امیدوار، مرضیه دهقانی، و اعظم دوست محمدیان، “میزان توجه به سواد غذا و تغذیه در کتاب های درسی دوره ابتدایی،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 2 ، pp. 33–43، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/958525/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button