مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

151
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

516
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی گونه های کمپیلوباکتر در مرغ های کشتارگاه های جهرم در سال 96-1395

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 6

چکیده

 مقدمه: کمپیلوباکترها از شایع ترین باکتری های مشترک بین انسان و حیوان محسوب می شوند. در میان مواد غذایی با منشاء حیوانی, حضورگونه های کمپیلوباکتر درگوشت طیور به وفور گزارش شده و مصرف گوشت نیم پز مهم ترین راه انتقال آلودگی به انسان است. این مطالعه باهدف شناسایی گونه های کمپیلوباکتر در مرغ های کشتارگاه های جهرم در سال 96-1395 انجام شد. روش کار: در این مطالعه توصیفی-مقطعی تعداد 328 قطعه از لاشه های مرغ, به طور تصادفی در فصول زمستان و بهار 96-1395 از کشتارگاه های شهرستان جهرم انتخاب شدند. برای انتقال نمونه ها از محیط انتقالیCampy-Thio و برای شناسایی کمپیلوباکتر از محیط غنی کننده Exeter Broth و محیط انتخابی Agar Skirrow و آزمایش های اختصاصی باکتریولوژی استفاده شد. داده ها با نرم افزارSPSS نسخه 21 با استفاده از مقادیر فراوانی مطلق و درصد و همچنین آزمون مربع کای در سطح معناداری 05/0 تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: از مجموع 328 نمونه مورد بررسی, 217 نمونه (2/66 درصد) آلودگی به انواع کمپیلوباکتر را نشان دادند که 146 نمونه (3/67 درصد) کمپیلوباکتر ژژونی و 71 نمونه (7/32 درصد) سایر گونه های کمپیلوباکتر بودند. همچنین 118 مورد آلودگی (72 درصد) مربوط به فصل بهار و 99 مورد آلودگی (4/60 درصد) مربوط به فصل زمستان بود. درصد فراوانی آلودگی کبد 3/79, سنگدان 5/69, قلب61 وگوشت مرغ 55 درصد بود. بحث و نتیجه گیری: با توجه به وجود آلودگی2/66 درصدی در لاشه های مرغ به خصوص کبد که منبع بالقوه عفونت های کمپیلوباکتریایی و از مخاطرات مهم بهداشتی است از یک سو, و معنادار شدن ارتباط درصد فراوانی آلودگی با فصول سال از سوی دیگر, اطلاع رسانی در خصوص عدم مصرف برخی قسمت های مرغ, ارائه آموزش روش های صحیح شستشو و پخت کامل مرغ و احتیاط های لازم در فصول مختلف سال لازم به نظر می رسد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پوراحمدی، محمد، روحی جهرمی، ریحانه، مرادی، فرهاد، فرجی، سیدذبیح اله، فرهنگ زرگر، محسن، و رازقی حقیقی، بهاره. (1398). شناسایی گونه های کمپیلوباکتر در مرغ های کشتارگاه های جهرم در سال 96-1395. مجله دانشگاه علوم پزشکی پارس (دانشگاه علوم پزشکی جهرم)، 17(3 )، 1-6. SID. https://sid.ir/paper/958979/fa

    Vancouver: کپی

    پوراحمدی محمد، روحی جهرمی ریحانه، مرادی فرهاد، فرجی سیدذبیح اله، فرهنگ زرگر محسن، رازقی حقیقی بهاره. شناسایی گونه های کمپیلوباکتر در مرغ های کشتارگاه های جهرم در سال 96-1395. مجله دانشگاه علوم پزشکی پارس (دانشگاه علوم پزشکی جهرم)[Internet]. 1398؛17(3 ):1-6. Available from: https://sid.ir/paper/958979/fa

    IEEE: کپی

    محمد پوراحمدی، ریحانه روحی جهرمی، فرهاد مرادی، سیدذبیح اله فرجی، محسن فرهنگ زرگر، و بهاره رازقی حقیقی، “شناسایی گونه های کمپیلوباکتر در مرغ های کشتارگاه های جهرم در سال 96-1395،” مجله دانشگاه علوم پزشکی پارس (دانشگاه علوم پزشکی جهرم)، vol. 17، no. 3 ، pp. 1–6، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/958979/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button