مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

252
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

527
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضدمیکروبی عصاره های هیدروالکلی جفت میوه بلوط و گل گاو زبان بر شیگلا فلکسنری

صفحات

 صفحه شروع 352 | صفحه پایان 357

چکیده

 زمینه و هدف امروزه با توجه به گسترش مقاومت های دارویی و شیوع بیماری های عفونی, استفاده از گیاهان دارویی افزایش یافته است. بر همین اساس در این مطالعه اثر ضدمیکروبی عصاره هیدروالکلی جفت میوه بلوط و گل گاو زبان بر روی شیگلا فلکسنری مورد بررسی قرار گرفت. روش بررسی در این مطالعه, عصاره به روش خیساندن (ماسراسیون) استخراج و به وسیله دستگاه تبخیرگر چرخان تغلیظ و در فور خشک شد. در ادامه اثر ضدمیکروبی رقت های مختلف عصاره ها بر شیگلا فلکسنری به دو روش دیسک دیفیوژن و میکروبراث دایلوشن مورد بررسی قرار گرفت و با دو آنتی بیوتیک سیپروفلوکسازین و تری متوپریم سولفومتوکسازول مقایسه شد. یافته ها نتایج نشان داد که متناسب با افزایش غلظت عصاره جفت میوه بلوط, اثر آنتی باکتریال آن بر روی باکتری شیگلا فلکسنری نیز افزایش داشته و در روش میکروبراث دایلوشن MIC و MBC عصاره به ترتیب 9/3 و 8/7 میلی گرم بر میلی لیتر به دست آمد. در مورد عصاره گل گاو زبان, در تمامی رقت ها (به جز استوک اصلی عصاره, 250 میلی گرم بر میلی لیتر) باکتری رشد کرده و عصاره فاقد اثر ضدمیکروبی بر روی شیگلا فلکسنری بود. نتیجه گیری با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه, عصاره جفت میوه بلوط اثر مهاری خوبی بر روی باکتری شیگلا فلکسنری داشته, و در مقایسه با آنتی بیوتیک های سیپروفلوکسازین, اثر مهاری مشابه و در مقایسه با تریمتوپریم سولفومتوکسازول اثر مهاری بیشتری مشاهده شد

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    انعام، مرضیه، ریاحی زانیانی، فاطمه، و شیر مردی دزکی، فرید. (1400). بررسی اثر ضدمیکروبی عصاره های هیدروالکلی جفت میوه بلوط و گل گاو زبان بر شیگلا فلکسنری. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، 15(5 )، 352-357. SID. https://sid.ir/paper/959808/fa

    Vancouver: کپی

    انعام مرضیه، ریاحی زانیانی فاطمه، شیر مردی دزکی فرید. بررسی اثر ضدمیکروبی عصاره های هیدروالکلی جفت میوه بلوط و گل گاو زبان بر شیگلا فلکسنری. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم[Internet]. 1400؛15(5 ):352-357. Available from: https://sid.ir/paper/959808/fa

    IEEE: کپی

    مرضیه انعام، فاطمه ریاحی زانیانی، و فرید شیر مردی دزکی، “بررسی اثر ضدمیکروبی عصاره های هیدروالکلی جفت میوه بلوط و گل گاو زبان بر شیگلا فلکسنری،” مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، vol. 15، no. 5 ، pp. 352–357، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/959808/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button