مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

314
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

472
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تاثیر نان های حاوی پودر کنجد و بذر کتان روی فشارخون در بیماران مبتلا به پرفشاری خون مرحله 1

صفحات

 صفحه شروع 3153 | صفحه پایان 3163

کلیدواژه

بذرکتان (فلکسید)Q1

چکیده

 مقدمه: فلکسید و کنجد هر دو در کاهش فشار خون نقش دارند ولی تاکنون مطالعه ای در جهت مقایسه این دو انجام نشده است. هدف از این مطالعه, مقایسه تاثیر نان های حاوی پودر کنجد و بذرکتان روی فشارخون در بیماران مبتلا به هیپرتانسیون مرحله I بود. روش بررسی: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی, تصادفی و یک سو کور بود. اطلاعات دموگرافیک 100 نفر از افراد با فشار خون مرحله I به دست آمد که به صورت تصادفی به دو گروه دریافت کننده بذرکتان (فلکسید) و کنجد تقسیم شدند و روزانه نان های حاوی 30 گرم کنجد و یا 30 گرم بذر کتان به مدت چهارده هفته دریافت نمودند. فشارخون, دور شکم و BMI (شاخص توده بدنی) در ابتدا, هفته هفتم و در انتها اندازه گیری شد. اطلاعات تغذیه ای و فعالیت بدنی نیز در این مواقع جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS version 16 و آزمون های آماری independent sample t test و repeated measurement test آنالیز شد. نتایج: کنجد و بذرکتان به صورت معنی داری فشارخون سیستولی و دیاستولی را کاهش دادند (0/001(p= و تفاوت معنی داری با هم نداشتند. به طور میانگین فشارخون سیستولی با کنجد mmHg 9/5 و با بذرکتان mmHg 10 کاهش یافت و فشارخون دیاستولی را به ترتیبmmHg 5/05 و mmHg 5/8 کاهش دادند. BMI و دور شکم در هر دو گروه فلکسید (به ترتیب 0/001 و 0/001(P= و کنجد (به ترتیب0/02 و 0/01(p= کاهش یافت و دو گروه از این لحاظ نیز تفاوت معنی داری با هم نداشتند. نتیجه گیری: کنجد و بذرکتان توانایی مشابهی در کاهش فشارخون سیستولی و دیاستولی دور کمر و BMI داشتند. بنابراین هر دو می توانند به عنوان مکمل در کاهش فشار خون بالا به کار روند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مدرس مصدق، منیره، مدرسی، مژگان، نماینده، سیده مهدیه، میرزایی، مسعود، جبین زاده، مهدیه، شاهدی پور، شیدا، میرجلیلی، زهره، نجاری، زینب، و نجارزاده، آزاده. (1399). مقایسه تاثیر نان های حاوی پودر کنجد و بذر کتان روی فشارخون در بیماران مبتلا به پرفشاری خون مرحله 1. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، 28(10 )، 3153-3163. SID. https://sid.ir/paper/962587/fa

    Vancouver: کپی

    مدرس مصدق منیره، مدرسی مژگان، نماینده سیده مهدیه، میرزایی مسعود، جبین زاده مهدیه، شاهدی پور شیدا، میرجلیلی زهره، نجاری زینب، نجارزاده آزاده. مقایسه تاثیر نان های حاوی پودر کنجد و بذر کتان روی فشارخون در بیماران مبتلا به پرفشاری خون مرحله 1. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد[Internet]. 1399؛28(10 ):3153-3163. Available from: https://sid.ir/paper/962587/fa

    IEEE: کپی

    منیره مدرس مصدق، مژگان مدرسی، سیده مهدیه نماینده، مسعود میرزایی، مهدیه جبین زاده، شیدا شاهدی پور، زهره میرجلیلی، زینب نجاری، و آزاده نجارزاده، “مقایسه تاثیر نان های حاوی پودر کنجد و بذر کتان روی فشارخون در بیماران مبتلا به پرفشاری خون مرحله 1،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، vol. 28، no. 10 ، pp. 3153–3163، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/962587/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button