Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,742
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

493
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر غلظت های مختلف زرده تخم مرغ بر قابلیت تحرک و زنده مانی، اسپرم بز مرخز پس از انجماد و یخ گشایی (گزارش کوتاه علمی)

صفحات

 صفحه شروع 257 | صفحه پایان 260

چکیده

 این پژوهش با هدف بررسی تاثیر غلظت های مختلف زرده تخم مرغ (5/2, 5, 5/7, 10, 15 و 20 درصد) همراه با رقیق کننده تریس در فصل تولیدمثلی بر زنده مانی, تحرک و جنبایی پیش رونده اسپرم بز مرخز پس از فرآیند انجماد- یخ گشایی انجام پذیرفت. نمونه های منی از 5 بز نر مرخز هفته ای دو بار, به مدت 7 هفته جمع آوری و هر بار بلافاصله برای پارامترهایی همچون تحرک و غلظت ارزیابی شدند. منی با رقیق کننده (تریس, سیتریک اسید و فروکتوز) به همراه غلظت های مختلف زرده تخم مرغ رقیق و تا 5 درجه سانتی گراد سرد, سپس در بخار ازت, منجمد و در تانک حاوی نیتروژن مایع ذخیره شدند. یخ گشایی پایوت ها در حمام آب گرم 37 درجه سانتی گراد و در طی 30 ثانیه انجام گرفت. نتایج به دست آمده از غلظت های مختلف زرده تخم مرغ (5/2, 5, 5/7, 10, 15 و 20 درصد), برای زنده مانی به ترتیب 48/57, 17/60, 21/55, 91/54, 74/53 و 53/49 درصد, برای تحرک اسپرم به ترتیب 92/52, 71/55, 78/50, 85/49, 21/49 و 35/45 درصد و برای جنبایی پیش رونده به ترتیب 21/39, 28/42, 85/37, 36, 37 و 42/32 درصد بود. بیشترین و کمترین زنده مانی, تحرک و جنبایی پیش رونده به ترتیب با غلظت های 5 و 20 درصد زرده تخم مرغ حاصل شد. نتایج این پژوهش نشان داد با افزایش غلظت زرده تخم مرغ, تحرک و زنده مانی اسپرم به طور معنی داری کاهش می یابد (P<0.05), بنابراین استفاده از رقیق کننده های تریس حاوی 5 درصد زرده تخم مرغ برای انجماد و حفاظت اسپرماتوزوای بز مرخز در طول فصل تولیدمثلی می تواند مناسب باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرشاد، عباس، فاضلی، پریسا، خلیلی، بهروز، و آخوندزاده، سعید. (1387). اثر غلظت های مختلف زرده تخم مرغ بر قابلیت تحرک و زنده مانی, اسپرم بز مرخز پس از انجماد و یخ گشایی (گزارش کوتاه علمی). علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 15(2)، 257-260. SID. https://sid.ir/paper/9641/fa

    Vancouver: کپی

    فرشاد عباس، فاضلی پریسا، خلیلی بهروز، آخوندزاده سعید. اثر غلظت های مختلف زرده تخم مرغ بر قابلیت تحرک و زنده مانی, اسپرم بز مرخز پس از انجماد و یخ گشایی (گزارش کوتاه علمی). علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1387؛15(2):257-260. Available from: https://sid.ir/paper/9641/fa

    IEEE: کپی

    عباس فرشاد، پریسا فاضلی، بهروز خلیلی، و سعید آخوندزاده، “اثر غلظت های مختلف زرده تخم مرغ بر قابلیت تحرک و زنده مانی, اسپرم بز مرخز پس از انجماد و یخ گشایی (گزارش کوتاه علمی)،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 15، no. 2، pp. 257–260، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9641/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا