مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

162
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

53
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی میزان آلودگی به آفلاتوکسین M1 در شیر پاستوریزه شهرستان های کرمان و رفسنجان در سال های 98-1397: یک مطالعه توصیفی

صفحات

 صفحه شروع 1163 | صفحه پایان 1178

چکیده

 زمینه و هدف: آفلاتوکسین ها ترکیبات بسیار جهش زا, سمی و سرطان زا هستند. آفلاتوکسینB1 از طریق خوراک دام آلوده وارد بدن حیوانات شده و پس از متابولیزه شدن در کبد به صورت آفلاتوکسین M1 وارد شیر می شود. این مطالعه با هدف تعیین میزان آفلاتوکسین M1 جهت بررسی وضعیت کیفی شیر پاستوریزه انجام شد. مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی, تعداد 39 نمونه شیر پاستوریزه از سطح عرضه شهرستان رفسنجان و کرمان در زمستان سال 1397 و تابستان سال 1398 جمع آوری شدند. میزان آفلاتوکسین با روش کروماتوگرافی مایع اندازه گیری شد. تفاوت بین فصل و محل تولید و عرضه متفاوت در این مطالعه براساس آزمون های ناپارامتری Mann-Whitney و Kruskal-Wallis ارزیابی شد. یافته ها: آفلاتوکسین M1 در کلیه نمونه های شیر پاستوریزه در محدوده ng/L 37/125-41/5 تشخیص داده شد. میزان آلودگی به آفلاتوکسین M1 در 6/2 درصد (1 نمونه) و 9/17 درصد (7 نمونه) از نمونه ها به ترتیب بالاتر از استاندارد ملی ایران (ng/L100) و اروپا (ng/L50) بود. میانگین آلودگی در نمونه های شیر تولید شده در مناطق مختلف به طور معنی داری متفاوت بودند (05/0 HI>1). نتیجه گیری: مقادیر بالای آفلاتوکسین در نمونه های شیر می تواند یک خطر بالقوه برای سلامت عمومی باشد. لذا پایش و کاهش سطح آفلاتوکسین در خوراک دام و شیر خام تحویل شده توسط کارخانجات لبنی را می توان به عنوان اولین قدم برای کنترل انتقال آفلاتوکسینM1 در نظر گرفت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ستوده، لاله، دینی، علی، رضاییان، محسن، اسماعیلی، عباس، و عسگریان، آمنه. (1399). ارزیابی میزان آلودگی به آفلاتوکسین M1 در شیر پاستوریزه شهرستان های کرمان و رفسنجان در سال های 98-1397: یک مطالعه توصیفی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 19(11 )، 1163-1178. SID. https://sid.ir/paper/965401/fa

    Vancouver: کپی

    ستوده لاله، دینی علی، رضاییان محسن، اسماعیلی عباس، عسگریان آمنه. ارزیابی میزان آلودگی به آفلاتوکسین M1 در شیر پاستوریزه شهرستان های کرمان و رفسنجان در سال های 98-1397: یک مطالعه توصیفی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان[Internet]. 1399؛19(11 ):1163-1178. Available from: https://sid.ir/paper/965401/fa

    IEEE: کپی

    لاله ستوده، علی دینی، محسن رضاییان، عباس اسماعیلی، و آمنه عسگریان، “ارزیابی میزان آلودگی به آفلاتوکسین M1 در شیر پاستوریزه شهرستان های کرمان و رفسنجان در سال های 98-1397: یک مطالعه توصیفی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، vol. 19، no. 11 ، pp. 1163–1178، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/965401/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button