مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

844
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان آلودگی سمبوسه به استافیلوکوکوس آرئوس در فصول و مناطق مختلف شهر اهواز

صفحات

 صفحه شروع 46 | صفحه پایان 53

چکیده

 به منظور بررسی میزان آلودگی سمبوسه های عرضه شده در شهر اهواز به باکتری استافیلوکوکوس از تاریخ مهرماه 1382 لغایت شهریور ماه 1383, طی چهار فصل از پنج منطقه شمال, غرب, مرکز, شرق و جنوب شهر اهواز, تعداد 160 نمونه سمبوسه جمع آوری شد. شناسایی و شمارش باکتری استافیلوکوکوس آرئوس بر اساس روش توصیه شده موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران صورت گرفت. از تمامی 160 نمونه مورد مطالعه, باکتری استافیلوکوکوس آرئوس جدا شد. از این تعداد تنها 22 نمونه (13.7 درصد) حاوی باکتری با تعداد کمتر از 105 عدد در هر گرم از نمونه بودند. بیشترین و کمترین میزان آلودگی با تعداد بیش از 105 عدد باکتری در هرگرم از نمونه غذایی به ترتیب مربوط به منطقه جنوب (100 درصد) و منطقه شمال (72.7 درصد) شهر بود. میزان این آلودگی در مناطق شرق, غرب و مرکز نیز به ترتیب 80.8, 84.2 و 88.1 درصد بود. با توجه به نتایج حاصل, مصرف این ماده غذایی توصیه نمی شود. از آنجایی که بیش از 50 درصد افراد جامعه ناقل این باکتری هستند و از سوی دیگر به علت عدم نگهداری این ماده غذایی تا هنگام پخت در محل و دمای مناسب و نیز عدم رعایت اصول بهداشتی توسط تهیه کنندگان و عرضه کنندگان همگی از جمله عواملی هستند که سبب آلودگی بالای این ماده غذایی (به میزان 100 درصد) به استافیلوکوکوس آرئوس شده اند. همچنین با انجام آزمون کای اسکوئر, فراوانی آلودگی با تراکم بیش از 105 باکتری در هر گرم در فصول مختلف و نیز مناطق پنجگانه شهر, اختلاف معنی داری نشان داد (P<0.05).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فضل آرا، علی، جمشیدیان، محمود، و طاهری، مهدی. (1384). بررسی میزان آلودگی سمبوسه به استافیلوکوکوس آرئوس در فصول و مناطق مختلف شهر اهواز. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، 9(11)، 46-53. SID. https://sid.ir/paper/97045/fa

    Vancouver: کپی

    فضل آرا علی، جمشیدیان محمود، طاهری مهدی. بررسی میزان آلودگی سمبوسه به استافیلوکوکوس آرئوس در فصول و مناطق مختلف شهر اهواز. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)[Internet]. 1384؛9(11):46-53. Available from: https://sid.ir/paper/97045/fa

    IEEE: کپی

    علی فضل آرا، محمود جمشیدیان، و مهدی طاهری، “بررسی میزان آلودگی سمبوسه به استافیلوکوکوس آرئوس در فصول و مناطق مختلف شهر اهواز،” مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، vol. 9، no. 11، pp. 46–53، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/97045/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button