مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,368
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

907
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

آثار آنتی اکسیدان های طبیعی بر پاسخ سیستم ایمنی، آنزیم های آنتی اکسیدانی و شاخص های خونی جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 79

چکیده

 این پژوهش به منظور بررسی آثار a-توکوفرول استات, پوست و عصاره ی پوست انار بر پاسخ سیستم ایمنی هومورال و سلولی, آنزیم های آنتی اکسیدانی و شاخص های خونی جوجه های گوشتی, انجام شده است. در این تحقیق, تعداد 384 قطعه جوجه ی گوشتی نر یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی, با 8 تیمار غذایی و 4 تکرار 12 جوجه ای در هر واحد آزمایشی, به مدت 42 روز تغذیه شدند. هشت تیمار غذایی, شامل جیره ی شاهد فاقد افزودنی, جیره ی شاهد حاوی 200 میلی گرم در کیلوگرم a-توکوفرول استات, جیره های حاوی 100, 200 و 300 میلی گرم در کیلوگرم عصاره ی پوست انار و جیره های حاوی 1, 2 و 3 گرم در کیلوگرم پوست انار بودند. به منظور بررسی تغییرهای سیستم ایمنی, تغییرهای تیتر آنتی بادی با تزریق گلبول قرمز خون گوسفند در 26 و 32 روزگی مورد بررسی قرار گرفت. در سن 28 روزگی, 2 پرنده از هر گروه آزمایشی به وسیله ی فیتو هموگلوتنین, چالش شدند و پاسخ به آن برای بررسی سیستم ایمنی سلولی مورد ارزیابی قرار گرفت. با خون گیری از 2 قطعه پرنده در هر واحد آزمایشی, اندازه گیری میزان کلسترول, تری گلیسرید, LDL سرم خون و آنزیم های کبدی AST و ALTدر روزهای 42 انجام شد. میزان اکسیداسیون با اندازه گیری مالون دی آلدئید MDA و آنزیم های آنتی اکسیدانی پلاسما مورد بررسی قرار گرفت. نتایج, نشان داد که پاسخ سیستم ایمنی هومورال در جوجه های تغذیه شده با جیره های حاوی α-توکوفرول استات و عصاره ی پوست انار, بهبود یافت (p<0.05)؛ اما چالش با فیتوهموگلوتنین, سیستم ایمنی سلولی جوجه ها را تحت تاثیر قرار نداد (p>0.05). میزان آنزیم های آنتی اکسیدانی, MDA و تری گلیسرید در جوجه های تغذیه شده با عصاره ی پوست انار و α-توکوفرول تغییرهای معنی داری را نشان داد (p<0.05)؛ ولی سایر شاخص های خونی و آنزیم های کبدی, تحت تاثیر قرار نگرفتند. در مجموع, افزودن 200 و 300 میلی گرم در کیلوگرم عصاره ی پوست انار به جیره ی جوجه های گوشتی, سبب بهبود پاسخ سیستم ایمنی, کاهش اکسیداسیون و تری گلیسرید خون شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صالح، حسن، گلیان، ابوالقاسم، کرمانشاهی، حسن، میرکزهی، محمدطاهر، و آگاه، محمدجواد. (1394). آثار آنتی اکسیدان های طبیعی بر پاسخ سیستم ایمنی, آنزیم های آنتی اکسیدانی و شاخص های خونی جوجه های گوشتی. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، 11(3)، 67-79. SID. https://sid.ir/paper/97358/fa

    Vancouver: کپی

    صالح حسن، گلیان ابوالقاسم، کرمانشاهی حسن، میرکزهی محمدطاهر، آگاه محمدجواد. آثار آنتی اکسیدان های طبیعی بر پاسخ سیستم ایمنی, آنزیم های آنتی اکسیدانی و شاخص های خونی جوجه های گوشتی. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)[Internet]. 1394؛11(3):67-79. Available from: https://sid.ir/paper/97358/fa

    IEEE: کپی

    حسن صالح، ابوالقاسم گلیان، حسن کرمانشاهی، محمدطاهر میرکزهی، و محمدجواد آگاه، “آثار آنتی اکسیدان های طبیعی بر پاسخ سیستم ایمنی, آنزیم های آنتی اکسیدانی و شاخص های خونی جوجه های گوشتی،” مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، vol. 11، no. 3، pp. 67–79، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/97358/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button