مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,635
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,002
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

خواص آنتی اکسیدانی آب انار و توانایی آن در خنثی سازی رادیکال های آزاد

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 26

چکیده

 زمینه و هدف: شواهد اپیدمیولوژیکی نشان داده اند که مصرف مناسب غذاها و یا نوشیدنی های غنی از ترکیبات فنولیک و آنتی اکسیدان ها, میزان ابتلا به بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی- عروقی را کاهش می دهد. در سال های اخیر, مطالعات متعددی بر روی منابع طبیعی به منظور یافتن منابع غنی از آنتی اکسیدان ها و نقش مصرف این ترکیبات در محافظت بدن در برابر صدمات ناشی از استرس اکسیداتیو انجام شده است. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی و نشان دادن میزان ترکیبات فنولیک آب انار, ظرفیت آنتی اکسیدانی آن و همچنین توانایی خنثی سازی رادیکال های آزاد توسط آب انار و مقایسه آن با سایر آب میوه ها انجام شد.روش تحقیق: در این مطالعه تجربی, شاخص های آنتی اکسیدانی کنسانتره انار و همچنین 9 آب میوه تجاری, مورد ارزیابی قرار گرفتند. ترکیبات فنولیک نمونه های مورد نظر با روش فولین سیوکالتو (Folin-Ciocalteu), ظرفیت تام آنتی اکسیدانی آنها با روش (Ferric Reducing/Antioxidant Power Assay) FRAP و توانایی آنها در خنثی سازی رادیکال (1, 1-Diphenyl-2-Picrylhydrazyl) DPPH اندازه گیری گردید. همچنین توانایی آب انار در مهار پراکسیداسیون لیپیدهای پلاسما, القا شده توسط یون های مس و تاثیر آب انار در مهار همولیز گلبول قرمز, القا شده توسط پروکسید هیدروژن نیز مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون آماری One Sample و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: بیشترین میزان ترکیبات فنلیک مربوط به آب انار (205.0±5.0 میلی گرم معادل اسید گالیک موجود در 100 میلی لیتر برای کنسانتره رقیق شده انار) بود؛ همچنین بیشترین ظرفیت تام آنتی اکسیدانی نیز در آب انار مشاهده شد (11.17±0.30 میلی مول در لیتر). در روش DPPH که توانایی مهار یا خنثی سازی این رادیکال توسط نمونه مورد نظر ارزیابی شد نیز آب انار بیشترین توانایی را نشان داد (96%). مطالعات همبستگی نشان داد که ارتباط مثبت و معنی داری بین محتوای ترکیبات فنلیک نمونه های مورد مطالعه و سطح ظرفیت تام آنتی اکسیدانی آنها و نیز توانایی مهار یا خنثی سازی رادیکال DPPH توسط آنها وجود دارد. بررسی نتایج تاثیر رقت های مختلف آب انار بر مهار تشکیل دی ان کونژوگه در لیپیدهای پلاسما و بر مهار همولیز گلبول قرمز نیز نشان داد که در یک روند وابسته به دوز, با افزایش غلظت آب انار در محیط, میزان مهار همولیز افزایش می یابد.نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعه می توان اذعان داشت که آب انار نسبت به سایر آب میوه های مورد مطالعه از ترکیبات فنلیک بیشتری برخوردار می باشد و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی آن بالا است؛ همچنین توانایی زیادی در مهار رادیکال های مختلف را دارد و می تواند اثرات سودمندی در تقویت سیستم دفاع آنتی اکسیدانی بدن و کاهش استرس اکسیداتیو داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زربان، اصغر، ملکانه، محمد، و بقراطی، میثم. (1386). خواص آنتی اکسیدانی آب انار و توانایی آن در خنثی سازی رادیکال های آزاد. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، 14(3 (پیاپی 32))، 19-26. SID. https://sid.ir/paper/95779/fa

    Vancouver: کپی

    زربان اصغر، ملکانه محمد، بقراطی میثم. خواص آنتی اکسیدانی آب انار و توانایی آن در خنثی سازی رادیکال های آزاد. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند[Internet]. 1386؛14(3 (پیاپی 32)):19-26. Available from: https://sid.ir/paper/95779/fa

    IEEE: کپی

    اصغر زربان، محمد ملکانه، و میثم بقراطی، “خواص آنتی اکسیدانی آب انار و توانایی آن در خنثی سازی رادیکال های آزاد،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، vol. 14، no. 3 (پیاپی 32)، pp. 19–26، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/95779/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا