مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

942
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

681
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر جیره های حاوی سطوح مختلف دانه زنیان و ویتامین E بر خصوصیات کیفی تخم مرغ، عملکرد و وضعیت آنتی اکسیدانی خون در مرغ های تخمگذار

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 45

چکیده

 این پژوهش به منظور بررسی اثر تغذیه با دانه ی زنیان و ویتامین E بر خصوصیات کیفی, عملکرد و وضعیت آنتی اکسیدانی خون مرغان تخم گذار انجام شده است. در این تحقیق تعداد 216 قطعه مرغ تخم گذار های لاین W-36 با سن 70 هفته به طور تصادفی به 6 تیمار با سه تکرار در قالب طرح کاملا تصادفی تقسیم شدند. مرغ ها با جیره های آزمایشی حاوی 0, 1, 2 و 3 درصد پودر دانه ی زنیان به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی, در مقایسه با دو سطح از ویتامینE (100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم جیره) به مدت 10 هفته تغذیه شدند. نتایج نشان داد که افزایش سطح پودر دانه ی زنیان در جیره از 0 تا 30 گرم بر کیلوگرم جیره, ظرفیت آنتی اکسیدانی پلاسما را افزایش می دهد (P<0.05)؛ اما موجب کاهش مقدار مالون دی آلدئید (MDA) سرم می گردد (P>0.05). همچنین افزودن ویتامین E به جیره, اثر معنی داری بر سطح MDA سرم ندارد اما آن را کاهش می دهد؛ علاوه بر این, موجب افزایش معنی دار ظرفیت آنتی اکسیدانی خون در مقایسه با گروه کنترل می شود (P<0.05). همه ی مرغ ها دارای میزان تخم گذاری, میانگین وزن تخم مرغ, توده ی تخم مرغ و ضریب تبدیل خوراک مشابه بودند. مصرف خوراک مرغ های تغذیه شده با جیره های حاوی 1 درصد پودر دانه ی زنیان به طور معنی داری, پایین تر از سایر گروه ها بود. جیره های آزمایشی, رنگ زرده را در مقایسه با گروه کنترل, افزایش دادند (P<0.05). این مطالعه, نشان داد که دانه ی زنیان این قابلیت را دارد که به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی در طی تخمگذاری استفاده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رشیدی مجد، طاهره، میرزاده، خلیل، چاجی، مرتضی، ممویی، مرتضی، و زارعی، مهدی. (1394). اثر جیره های حاوی سطوح مختلف دانه زنیان و ویتامین E بر خصوصیات کیفی تخم مرغ, عملکرد و وضعیت آنتی اکسیدانی خون در مرغ های تخمگذار. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، 11(3)، 35-45. SID. https://sid.ir/paper/97360/fa

    Vancouver: کپی

    رشیدی مجد طاهره، میرزاده خلیل، چاجی مرتضی، ممویی مرتضی، زارعی مهدی. اثر جیره های حاوی سطوح مختلف دانه زنیان و ویتامین E بر خصوصیات کیفی تخم مرغ, عملکرد و وضعیت آنتی اکسیدانی خون در مرغ های تخمگذار. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)[Internet]. 1394؛11(3):35-45. Available from: https://sid.ir/paper/97360/fa

    IEEE: کپی

    طاهره رشیدی مجد، خلیل میرزاده، مرتضی چاجی، مرتضی ممویی، و مهدی زارعی، “اثر جیره های حاوی سطوح مختلف دانه زنیان و ویتامین E بر خصوصیات کیفی تخم مرغ, عملکرد و وضعیت آنتی اکسیدانی خون در مرغ های تخمگذار،” مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، vol. 11، no. 3، pp. 35–45، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/97360/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا