مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,272
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

5

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان چربی و پروتئین عضلات ماهی شوریده در منطقه هندیجان در فصول مختلف سال

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 82

چکیده

 محدودیت منابع غذایی موجود در مناطق خشکی همراه با رشد سریع جمعیت در قرن اخیر, نظر بشر را بسوی دریاها معطوف داشته است. از میان آبزیان ماهی ها بیش از سایر موجودات مورد بهره برداری قرار گرفته اند. ماهی شوریده یکی از ماهیهای مورد علاقه مردم (بخصوص در استانهای جنوبی ایران) بوده و بدین لحاظ از ارزش اقتصادی بالایی برخوردار است. در این تحقیق 50 قطعه ماهی شوریده با اندازه های مختلف (بازارپسند) در چهار فصل سال از منطقه هندیجان صید و از نظر جنسیت, طول و وزن بدن (روشهای بیومتری), میزان چربی (روش سوکسله) و پروتیین (روش ماکروکلدال) مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج حاصله نشان داد که در آغاز فصل بهار میزان پروتیین و چربی در پایین ترین سطح خود می باشد (به ترتیب 17.2±0.18 و 1.11±0.15 درصد) و به تدریج تا پایان فصل میزان آن افزایش می یابد (18.37±0.20 و 1.42±0.07 درصد). در فصل تابستان به علت گرمای هوا و افزایش فعالیت متابولیکی مقادیر پروتئین و چربی تقریبا ثابت بوده است (به ترتیب 18.29±0.20 و 1.67±0.012 درصد). میزان پروتئین در فصل پاییز روند افزایش داشته ولی میزان چربی تقریبا ثابت مانده است (به ترتیب 19.55±0.06و 1.19±0.14 درصد در آبان ماه). پروتیین و چربی در آغاز فصل زمستان در سطح بالایی بوده ولی در نیمه دوم فصل نوسانات زیادی (به علت تخم ریزی) مشاهده می گردد. (تغییرات پروتیین از 17.06 نت 20.88 و چربی 1.02 تا 3.54 درصد در اسفند ماه). در کلیه فصول بدون در نظر گرفتن جنسیت رابطه مستقیم بین مقدار پروتیین و چربی با افزایش طول بدن ملاحظه شد. میزان متوسط پروتئین و چربی در طول سال به ترتیب 18.69 و 1.74 درصد بوده است. بدین ترتیب از دیدگاه تغذیه ای ماهی شوریده از جمله ماهی های پر پروتیین و کم چرب آبهای نواحی گرمسیری محسوب می گردد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پاپهن، فروغ، و رونق، محمدتقی. (1381). بررسی میزان چربی و پروتئین عضلات ماهی شوریده در منطقه هندیجان در فصول مختلف سال. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، 5(8)، 75-82. SID. https://sid.ir/paper/97384/fa

    Vancouver: کپی

    پاپهن فروغ، رونق محمدتقی. بررسی میزان چربی و پروتئین عضلات ماهی شوریده در منطقه هندیجان در فصول مختلف سال. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)[Internet]. 1381؛5(8):75-82. Available from: https://sid.ir/paper/97384/fa

    IEEE: کپی

    فروغ پاپهن، و محمدتقی رونق، “بررسی میزان چربی و پروتئین عضلات ماهی شوریده در منطقه هندیجان در فصول مختلف سال،” مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، vol. 5، no. 8، pp. 75–82، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/97384/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button