مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

679
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

482
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر جلبک قهوه ای آسکوفیلوم نودوسم بر ترکیب شیر، هضم پذیری، تخمیر و نرخ تنفسی گاوهای شیرده هلشتاین در گرمای خوزستان

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 32

چکیده

 این مطالعه به منظور بررسی اثر جلبک قهوه ای آسکوفیلوم نودوسم (تسکو) بر تولید و ترکیب شیر, هضم پذیری و تخمیر شکمبه ای و نرخ تنفسی گاوهای شیرده هلشتاین در شرایط آب و هوایی گرم خوزستان انجام شد. در این آزمایش از 6 رأس گاو شیرده هلشتاین با میانگین روزهای شیردهی 5±15روز در دو دوره ی آزمایشی 30 روزه در قالب طرح چرخشی با 2 تیمار (شاهد و 2 درصد تسکو) و 3 تکرار استفاده شد. پس از دوره ی عادت پذیری, میزان خوراک مصرفی, هضم پذیری مواد مغذی, تولید و ترکیب شیر, نرخ تنفسی- شکمبه ای و فراسنجه های شکمبه ای اندازه گیری شد. نتایج آزمایش نشان داد, که هضم پذیری ماده ی خشک, NDF, ADF, پروتئین و تولید و ترکیب شیر بین تیمار شاهد و 2 درصد تسکو اختلاف معنی داری نداشتند. بر طبق نتایج قابلیت هضم ظاهری روده ای پروتئین, پروتئین غیرقابل تجزیه در شکمبه تیمار شاهد و تیمار حاوی تسکو تفاوت معنی داری نداشتند(p>0.05) نرخ تنفسی, نرخ شکمبه ای و دمای بدن بین تیمارها متفاوت نبود (p>0.05) مدت زمان خوردن, نشخوار, استراحت و کل فعالیت جویدن, تفاوت معنی داری در 2 تیمار وجود نداشت (p>0.05) تسکو اثر معنی داری بر pH شکمبه و نیتروژن آمونیاکی نداشت(p>0.05) نتایج آزمایش حاضر نشان داد در دامنه ی دمایی (میانگین دما 35.05 سانتی گراد) تحت مطالعه ظاهرا حیوانات به شرایط محیطی سازگاری یافته اند و دما و به دنبال آن تسکو تاثیری بر آن ها ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اقبالی، حامد، محمدآبادی، طاهره، چاجی، مرتضی، بوجارپور، محمد، و اسلامی، موسی. (1394). اثر جلبک قهوه ای آسکوفیلوم نودوسم بر ترکیب شیر, هضم پذیری, تخمیر و نرخ تنفسی گاوهای شیرده هلشتاین در گرمای خوزستان. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، 11(2)، 19-32. SID. https://sid.ir/paper/97455/fa

    Vancouver: کپی

    اقبالی حامد، محمدآبادی طاهره، چاجی مرتضی، بوجارپور محمد، اسلامی موسی. اثر جلبک قهوه ای آسکوفیلوم نودوسم بر ترکیب شیر, هضم پذیری, تخمیر و نرخ تنفسی گاوهای شیرده هلشتاین در گرمای خوزستان. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)[Internet]. 1394؛11(2):19-32. Available from: https://sid.ir/paper/97455/fa

    IEEE: کپی

    حامد اقبالی، طاهره محمدآبادی، مرتضی چاجی، محمد بوجارپور، و موسی اسلامی، “اثر جلبک قهوه ای آسکوفیلوم نودوسم بر ترکیب شیر, هضم پذیری, تخمیر و نرخ تنفسی گاوهای شیرده هلشتاین در گرمای خوزستان،” مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، vol. 11، no. 2، pp. 19–32، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/97455/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button