مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

71
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

442
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیبات شیمیایی اسانس و اثر ضد باکتریایی عصاره های مختلف گیاه دارویی مرجانه. Arenaria hispanica L

صفحات

 صفحه شروع 40 | صفحه پایان 47

چکیده

 مقدمه: با افزایش مقاومت های ناشی از استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک های صناعی, یافتن داروهای جایگزین با خواص ضدباکتریایی و کمترین عوارض جانبی ضروری است. هدف از این بررسی تاثیر نوع حلال های مختلف در استخراج مواد موثره ضد باکتریایی گیاه و شناسایی ترکیبات شیمیایی اسانس Arenaria hispanica L. در استان خراسان شمالی می باشد. روش کار: گیاه مرجانه Arenaria hispanica L پس از جمع آوری و خشک نمودن, توسط حلالهای مختلف به روش خیساندن عصاره گیری گردید, اسانسگیری توسط دستگاه کلونجر انجام و ترکیبات اسانس توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) gas chromatography-mass spectrometry مورد آنالیز قرار گرفت. بررسی خاصیت ضد باکتریایی به روش دیسک دیفیوژن, چاهک و تعیین حداقل غلظت مهار کنندگی و کشندگی انجام شد. یافته ها: عصاره های مورد آزمایش فقط بر روی باکتری های گرم مثبت تاثیر داشته و اثر مهاری عصاره متانولی بیشتر از سایرین بود. اشرشیا کلی مقاوم ترین و باسیلوس سریوس حساس ترین باکتری شناخته شدند و هیچگونه تفاوت آماری معنی داری در بین گروه های مختلف مشاهده نشد (05 / 0 < P |). نتایج minimum inhibitory concentration (MIC) / minimum bactericidal concentration (MBC) نشان داد که هیچ کدام از عصاره های تست شده قادر به مهار یا حذف باکتری های مورد آزمایش نبوده و نیاز به غلظت های بالاتر می باشد. عمده ترین ترکیب در اسانس Nonadecane شناسایی شد. نتیجه گیری: عصاره های مختلف در مقایسه با آنتی بیوتیک های تجاری اثر ضد باکتریایی کمتری داشته و در آنالیز نتایج GC/MS نیز تعداد ترکیبات کمی شناسایی گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فیروزه، سارا، ضرغامی مقدم، پرستو، محمدی، آمنه، اسدنژاد، اسما، طاهری بازخانه، مهسا، کساییان، جمال، و آل شیخ، پیمان. (1399). بررسی ترکیبات شیمیایی اسانس و اثر ضد باکتریایی عصاره های مختلف گیاه دارویی مرجانه. Arenaria hispanica L. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، 12(1 )، 40-47. SID. https://sid.ir/paper/985115/fa

    Vancouver: کپی

    فیروزه سارا، ضرغامی مقدم پرستو، محمدی آمنه، اسدنژاد اسما، طاهری بازخانه مهسا، کساییان جمال، آل شیخ پیمان. بررسی ترکیبات شیمیایی اسانس و اثر ضد باکتریایی عصاره های مختلف گیاه دارویی مرجانه. Arenaria hispanica L. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی[Internet]. 1399؛12(1 ):40-47. Available from: https://sid.ir/paper/985115/fa

    IEEE: کپی

    سارا فیروزه، پرستو ضرغامی مقدم، آمنه محمدی، اسما اسدنژاد، مهسا طاهری بازخانه، جمال کساییان، و پیمان آل شیخ، “بررسی ترکیبات شیمیایی اسانس و اثر ضد باکتریایی عصاره های مختلف گیاه دارویی مرجانه. Arenaria hispanica L،” مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، vol. 12، no. 1 ، pp. 40–47، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/985115/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button