مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

58
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

25
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارتباط باکتری های جداشده از بیوپسی آنترال معده با بروز عارضه سوءهاضمه در مراجعه کنندگان به بیمارستان های مهراد و لبافی نژاد تهران در سال 1397

صفحات

 صفحه شروع 85 | صفحه پایان 94

چکیده

 مقدمه: در این مطالعه توصیفی-مقطعی, ارتباط میان حضور چهار باکتری (استافیلوکوکوس اوریوس, لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس, سودوموناس آیروژینوزا و استرپتوکوکوس سانگوییس) و بروز سوءهاضمه بررسی شد. مواد و روش ها: در این تحقیق, 100 نمونه بیوپسی آنترال جداشده از مبتلایان به سوءهاضمه (N=50) و افراد بدون سوءهاضمه (N=50) که به بیمارستان های مهراد و لبافی نژاد تهران در سال 1397 مراجعه کرده بودند, جمع آوری و حضور گونه های باکتریایی استافیلوکوکوس اوریوس, لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس, سودوموناس آیروژینوزا و استرپتوکوکوس سانگوییس به روش PCR و به کمک پرایمر های اختصاصی nuc, PA431CF, iga و 16s-rRNA بررسی گردید. مجوز اخلاقی این طرح نیز با کد اخلاق IR. MODARES. REC. 1397. 241, پیش از انجام پژوهش با تایید کمیته اخلاق در پژوهش دانشگاه اخذ شد. یافته ها: در این تحقیق, درمجموع 50 بیوپسی آنترال از مراجعه کنندگان دچار سوءهاضمه و 50 نمونه بیوپسی آنترال از افراد بدون سوءهاضمه طی عمل آندوسکوپی برداشته شد. میانگین سنی افراد 48 سال (دامنه سنی 16 تا 80 سال) و بیشترین رده سنی مربوط به گروه 46-26 (24 درصد) و کمترین میزان مربوط به گروه 26-16 سال (06/0 درصد) بود. دامنه سنی استفاده شده در این بررسی, توزیع جمعیتی نسبتا مناسبی داشت. بر اساس یافته های بررسی PCR, فراوانی استافیلوکوکوس اوریوس, لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس, سودوموناس آیروژینوزا و استرپتوکوکوس سانگوییس در میان 50 نفر مبتلا به سوءهاضمه به ترتیب 23 (46 درصد), 3 (6 درصد), 42 (84 درصد) و 0 (0 درصد) گزارش شده است. این مقادیر در گروه کنترل بررسی ما, به ترتیب معادل 19 (38 درصد), 10 (20 درصد), 45 (90 درصد) و 2 (4 درصد) مشخص گردیده است. بر اساس آنالیز آماری صورت گرفته, هیچ گونه رابطه معناداری میان حضور این 4 گونه باکتریایی و بروز سوءهاضمه مشاهده نشد (P>0. 05). بحث و نتیجه گیری: گونه های باکتری ساکن این ناحیه می تواند از تنوع بالایی برخوردار باشد و بنابراین, در کنار سایر عوامل اپی ژنتیکی درگیر, آنالیز عوامل محیطی نظیر تغذیه, سبک زندگی و نیز ژنتیک میزبان می تواند در افزایش دانش ما از این حوزه پیچیده موثر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، مهناز، طالبی بزمین آبادی، امین، رحیمی، فرید، و فروتن، مژگان. (1401). بررسی ارتباط باکتری های جداشده از بیوپسی آنترال معده با بروز عارضه سوءهاضمه در مراجعه کنندگان به بیمارستان های مهراد و لبافی نژاد تهران در سال 1397. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، 30(1 )، 85-94. SID. https://sid.ir/paper/999537/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی مهناز، طالبی بزمین آبادی امین، رحیمی فرید، فروتن مژگان. بررسی ارتباط باکتری های جداشده از بیوپسی آنترال معده با بروز عارضه سوءهاضمه در مراجعه کنندگان به بیمارستان های مهراد و لبافی نژاد تهران در سال 1397. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام[Internet]. 1401؛30(1 ):85-94. Available from: https://sid.ir/paper/999537/fa

    IEEE: کپی

    مهناز محمدی، امین طالبی بزمین آبادی، فرید رحیمی، و مژگان فروتن، “بررسی ارتباط باکتری های جداشده از بیوپسی آنترال معده با بروز عارضه سوءهاضمه در مراجعه کنندگان به بیمارستان های مهراد و لبافی نژاد تهران در سال 1397،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، vol. 30، no. 1 ، pp. 85–94، 1401، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/999537/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button