برای مشخص کردن ترکیبات مسوول در پایین آورندگی قند خون برگ درخت شاه توت، بخش های مختلف عصاره برگ شاه توت (Morus nigra) بر روی موش سفید کوچک جنس نر در زمان های 0 و 1 و 2 و 4 و 6 و 8 ساعت مورد بررسی قرار گرفت. پس از جمع آوری، خشک کردن و پودر کردن برگ درخت شاه توت آزمون فیتوشیمیایی بر روی آن انجام شد. نتایج نشان داد که عصاره متانولی برگ گیاه حاوی آلکالوئید، ساپونین و فلاونوئید است. در این بررسی اثرات پایین آوردنده قند خون عصاره حاصل از جوشاندن، عصاره فلاونوئیدی تام، عصاره آلکالوئیدی تام، عصاره اتیل استاتی حاصل از عصاره تام فلاونوئیدی و عصاره – n بوتانولی حاصل از عصاره اتیل استاتی حاصل از عصاره تام فلاونوئیدی استخراج شده با اتیل استات مورد بررسی قرار گرفت که عصاره جوشانده با دوز 500 mg/kg، عصاره فلاونوئیدی با 300 mg/kg، عصاره فلانوئیدی بعد از استخراج با اتیل استات با 200 mg/kg و عصاره – n بوتانولی به دست آمده از عصاره فلاونوئیدی استخراج شده با اتیل استات 70 mg/kg باعث کاهش قند خون موشهای دیابتی شده با آلوکسان (90 mg/kg, i.v.) شدند. همه عصاره ها حداکثر اثرشان 8 ساعت بعد از تجویز بود به جز عصاره – n بوتانلی که حداکثر اثر در 4 ساعت بعد از تجویز مشاهد شد. با توجه به اینکه قدرت اثر پایین آورندگی قند خون عصاره – n بوتانلی از بقیه عصاره ها بیشتر بود لذا، عصاره – n بوتانلی توسط کروماتوگرافی ستون با استفاده از سیستم حلال اسید استیک: – n بوتانول: آب (1:5:4) جداسازی شده و فقط فراکسیونهای 4 و 5 به دست آمده که حاوی فلاونوئید بودند توسط TLC تهیه ای و با استفاده از سیستم حلال کلروفرم: اسید استیک: – n بوتانول (3:1:4) مورد جداسازی قرار گرفتند که از 6 باند حاوی فلانوئید ردیابی شده (F, E, D, C, B, A) بر روی پلیت دو باند (Rf=0.62) B و (Rf=0.42) D تراشیده و توسط متانول استخراج گردید. با توجه به طیف های ماورا بنفش مواد B وD در متانول و با توجه به جابجایی پیک ها معرف های جابجایی (Shift reagent) و طیف جرمی، ساختمانهای B و D برای این مواد پیشنهاد گردید.