مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

686
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر رژیم غذایی حاوی روغن ماهی بر میزان قندخون در موش بزرگ آزمایشگاهی مبتلا به دیابت قندی

صفحات

 صفحه شروع 68 | صفحه پایان 75

چکیده

دیابت قندی شایع ترین بیماری آندوکرین است. علاوه بر درمانهای معمول, استفاده از روغن ماهی در رژیم غذایی این بیماران توصیه شده است. به نظر میرسد, روغن ماهی حاوی 25 تا 30% اسیدهای چرب امگا-3, بر میزان قندخون این بیماران موثر باشد. از این رو, هدف این مطالعه بررسی اثر رژیم غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا-3 بر میزان قندخون در موش بزرگ آزمایشگاهی مبتلا به دیابت قندی بود. این مطالعه مداخله ای تجربی, روی گروهی از موشهای صحرایی نر از نژاد Albino با وزن 330-270 گرم انجام شد. ابتدا حیوانات به طور تصادفی به دو گروه کنترل و گروه درمان با روغن ماهی تقسیم شدند که در هر گروه 15 سر موش قرار داشت. در ابتدای آزمایش حیوانات هر دو گروه, توسط آلوکسان (180mg/kg, زیرجلدی) دیابتی شدند. قندخون حیوانات در شروع آزمایش, 6, 7, 10, 15 و 20 روز پس از آن اندازه گیری شد. اندازه گیری قندخون به روش اورتوتولوییدین صورت گرفت. ملاک ایجاد دیابت, قندخون بالاتر از 300 mg/dl پس از تزریق آلوکسان قرار گرفت. اندازه گیری قند خون در روز ششم آزمایش, القا دیابت را نشان داد. حیوانات گروه کنترل هیچ نوع دارویی دریافت ننموده و از رژیم غذایی معمولی (Pelet Chow) استفاده می کردند. به حیوانات گروه درمان با روغن ماهی, روزانه با استفاده از لوله دهانی – حلقی (Ora-gastric tube) روغن ماهی منهادن, حاوی 25 تا 30% اسیدهای چرب امگا-3 خورانده شد. خورانش به میزان 10% وزن غذای روزانه حیوانات گروه کنترل, معادل با 1.4ml/day از روز دهم آزمایش و به مدت 10 روز انجام شد. نتایج مربوط به اندازه گیری قندخون نشان داد که: الف – اختلاف میانگین قندخون در گروههای مورد آزمایش بین زمانهای قبل از القا دیابت و زمانهای پس از آن معنی دار بود (P<0.01). ب – اختلاف میانگین قندخون بین گروه کنترل و گروه درمان با روغن ماهی در هیچ یک از زمانهای اندازه گیری قندخون پس از القا دیابت, معنی دار نبود (P>0.05). نتیجه نهایی حاصل از این مطالعه آنست که رژیم غذایی حاوی روغن ماهی در کوتاه مدت, تاثیری بر میزان قندخون موش بزرگ آزمایشگاهی مبتلا به دیابت قندی حاصل از آلوکسان ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جراحی، مرتضی. (1379). بررسی اثر رژیم غذایی حاوی روغن ماهی بر میزان قندخون در موش بزرگ آزمایشگاهی مبتلا به دیابت قندی. مجله علوم پایه پزشکی ایران، 3(2 (پیاپی 7))، 68-75. SID. https://sid.ir/paper/52522/fa

    Vancouver: کپی

    جراحی مرتضی. بررسی اثر رژیم غذایی حاوی روغن ماهی بر میزان قندخون در موش بزرگ آزمایشگاهی مبتلا به دیابت قندی. مجله علوم پایه پزشکی ایران[Internet]. 1379؛3(2 (پیاپی 7)):68-75. Available from: https://sid.ir/paper/52522/fa

    IEEE: کپی

    مرتضی جراحی، “بررسی اثر رژیم غذایی حاوی روغن ماهی بر میزان قندخون در موش بزرگ آزمایشگاهی مبتلا به دیابت قندی،” مجله علوم پایه پزشکی ایران، vol. 3، no. 2 (پیاپی 7)، pp. 68–75، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/52522/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا