کیفیت بالای کلاله های زعفران مزروعی (Crocus sativus L.) به دلیل وجود متابولیتهای ثانوی اصلی کروسین، پیکروکروسین و سافرانال می باشد. این متابولیتها در ساختمانهای کلاله مانند حاصل از کشت بافت نیز تشخیص داده شده است. ساختمانهای کلاله مانند حاصل از کشت قطعات خامه گل، به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم (بواسطه تشکیل کالوس) ایجاد گردیدند که نوع مستقیم در نسبت پایین NAA و BAP و نوع غیرمستقیم در نسبت بالای NAA به BAP بوجود آمد. ساختمانهای کلاله مانند مستقیم از نظر رنگ، شکل و اندازه شباهت بیشتری به کلاله های طبیعی نسبت به ساختمانهای کلاله مانند غیرمستقیم نشان دادند. کروسین رنگیزه اصلی کلاله طبیعی (44% رنگیزه کل) در ساختمانهای کلاله مانند نیز مشاهده شد (48% رنگیزه کل). پیکروکروسین که از روی نقطه جذب شناسایی شده، تنها در کلاله های طبیعی تشخیص داده شد. استرومونوژانتیوبیوزید مونوگلوکوزید کروستین، رنگیزه دیگری است که بعد از کروسین در مقام دوم قرار داشته و در کلاله های طبیعی و ساختمانهای کلاله مانند درصد نسبتا برابری نشان داد (32% رنگیزه کل در اولی و 33% رنگیزه کل در دومی). استرهای دی گلوکوزید کروستین (14% رنگیزه کل در کلاله های طبیعی و 12% رنگیزه کل در ساختمانهای کلاله مانند) و یکی دیگر از انواع استرهای قندی کروستین (6.1% رنگیزه کل در کلاله های طبیعی و 5.8% رنگیزه کل در ساختمانهای کلاله مانند) پس از آنها قرار داشتند. در حقیقت رنگیزه های حاصل از ساختمانهای کلاله مانند با رنگیزه های کلاله های طبیعی تشابه کیفی نشان می دهند اما از نظر کمی از اهمیت کمتری برخوردار می باشند.