رنگ ماهی به عنوان یکی از شاخص های مهم در بازارپسندی و یکی از فاکتورهای تجاری در آبزی پروری به شمار می رود. در این تحقیق اثر تجویز خوراکی غلظت های مختلف جلبک دونالیلا سالینا بر میزان بتاکاروتن پوست، رنگ پوست و باله های ماهی سورم (H.serverus) مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور تعداد 180 قطعه ماهی با میانگین وزن (27±0.5 g) به 4 تیمار در 3 تکرار تقسیم شدند: تیمار اول با غذای پایه فاقد جلبک دونالیلا (G1) و سه تیمار دیگر به ترتیب با غلظت 50 (G2)، 100 (G3) و 200 (G4) میلی گرم جلبک دونالیلا سالینا در کیلوگرم خوراک، تغذیه شدند. بعد از 6 هفته تغذیه از ماهی های هر تیمار عکس دیجیتال و نمونه ی پوست تهیه گردید. میزان بتاکاروتن پوست و شاخص های رنگ (Chroma, Hue, b*, a*, L* *E و DE) بین تیمارها مقایسه گردیدند. نتایج نشان داد که میزان بتاکاروتن در تمامی تیمارها افزایش معنی داری نسبت به تیمار شاهد داشت (P<0.05) و بیش ترین میزان بتاکاروتن برابر 4.06±0.45 mg/kg مربوط به تیمار G4 بود. در ناحیه ی تنه و باله شاخص های (Chroma, b*, L*) تفاوت معنی داری بین تیمارها مشاهده نشد (P>0.05). در ناحیه ی تنه شاخص های (a*, DE, E*) افزایش و شاخص Hue کاهش معنی داری در تیمارهای (G3) و (G4)افزایش معنی داری نسبت به تیمار شاهد نشان داد (P<0.05). در ناحیه ی باله ها شاخص های E* و a* در تیمارهای (G3) و (G4) افزایش معنی داری نسبت به تیمار شاهد داشت (P<0.05). میزان شاخص DE در تمامی تیمارها افزایش معنی داری نسبت به تیمار شاهد داشت (P<0.05)، که بیش ترین میزان افزایش مربوط به تیمار (G4) بود. شاخص Hue در تیمار (G4) کاهش معنی داری نسبت به تیمار شاهد نشان داد (P<0.05). با توجه به قیمت مناسب ، در دسترس بودن و امکان تولید وسیع، از این جلبک می توان به عنوان یک منبع کاروتنوئید و ماده ای برای بهبود رنگ در ماهی استفاده نمود.