اسیدهای چرب لینولئیک کونژوگه (CLAs-Conjugated linoleic acids) از ایزومرهای فضایی و موقعیتی اکتادکادی انوآت (18: 2) می باشند، آن ها در غذاهای تهیه شده از نشخوارکنندگان (گوشت گوسفند، گاو و لبنیات تولید شده از آن ها) یافت می گردند. وقتی که مخلوطی از ایزومرهای این اسید چرب به حیواناتی که با مواد شیمیایی به سرطان های مختلف مانند پستان، روده و پوست دچار شده اند، داده می شود سرطان زایی کاهش می یابد. مکانیسم های مهار سلول های سرطان به وسیله آن ها هنوز دقیقا مشخص نیست ولی احتمالا کاهش تکثیر سلولی، القاء مرگ برنامه ریزی شده سلولی و تغییر در ترکیب اجزاء چرخه سلولی می باشد. به علاوه CLAs شاخص های ایمنی و همچنین تشکیل ایکوزانوئید ها نیز متابولیسم چربی ها و بیان ژن را تعدیل می کند. CLAs خواص خود را به وسیله یک یا چند تا از این روش ها اعمال می کند. این مقاله پیشرفت های اخیر در کشف مکانیسم های مهم ضد سرطانی CLAs را بیان می کند.