Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
نویسندگان: 

آبرومند علی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1391
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    1 (پیاپی 11)
  • صفحات: 

    1-8
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    646
  • دانلود: 

    228
چکیده: 

این طرح در دو مرحله صورت پذیرفت: در مرحله اول، اثر شرایط pH (در دو شرایط قلیایی و اسیدی) و نوع ماده اولیه (قباد، شیر ماهی، صافی و کوسه ماهی) بر روی برخی از مهم ترین خواص کمی و کیفی ژلاتین مورد بررسی قرار گرفت. در مرحله دوم، طرح نیز اثر دما (در سه سطح 70، 75 و 80 درجه سانتی گراد و pH (در دو سطح 6.5 و 6) بر روی میزان راندمان ژلاتین ارزیابی گردید. نتایج مرحله اول، نشان داد که در صورت استفاده از شرایط قلیایی و ضایعات فیله، مقدار ژلاتین حاصل حداکثر خواهد بود. با توجه به نتایج مرحله دوم طرح و با دمای 70 درجه سانتی گراد و pH برابر با 6.5، راندمان ژلاتین حاصل حداکثر و با بهترین کیفیت به دست خواهد آمد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 646

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 228 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1391
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    1 (پیاپی 11)
  • صفحات: 

    17-23
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    6869
  • دانلود: 

    252
چکیده: 

عفونت حاصل از هلیکوباکتر پیلوری یکی از شایع ترین عفونت ها در سراسر جهان است. با این حال، منشا و انتقال این باکتری به وضوح شناخته نشده است. یکی از نظریه های پیشنهادی، انتقال آن از طریق شیر خام حیوانات به انسان است. بنابراین، مطالعه حاضر با هدف تعیین هلیکوباکتر پیلوری در آب آشامیدنی لوله کشی، شیر گاو، پنیر و بستنی سنتی انجام شد. از خرداد ماه 1389 تا خرداد ماه 1390، در مجموع 182 نمونه آب آشامیدنی لوله کشی (40(n=، شیر خام گاو (70(n=، پنیر سنتی (47(n= و بستنی سنتی (25(n= به صورت تصادفی از شهرهای شهرکرد و شیراز تهیه و جهت تعیین هلیکوباکتر پیلوری توسط روش های کشت سطحی و واکنش زنجیره ای پلی مراز (PCR) مورد ارزیابی قرار گرفت. از 70 نمونه شیر گاو مورد بررسی هلیکوباکترپیلوری تنها از یک نمونه جداسازی شد، در حالی که از نمونه های آب، پنیر و بستنی سنتی جدا نشد. از مجموع 182نمونه مورد مطالعه 16 نمونه (8.8 درصد) از نظر حضور ژن ureC مثبت بود. به طور کلی، 2 نمونه از مجموع 40 نمونه آب لوله کشی (5 درصد)، 7 نمونه از 70 نمونه شیر گاو (10 درصد)، 6 نمونه از 47 نمونه پنیر سنتی (12.8 درصد) و 1 نمونه از 25 بستنی سنتی (4 درصد) مثبت بود. نتایج این مطالعه لزوم تحقیقات بیش تری بر روی منبع آلوده کننده نمونه های شیر و آب را نشان می دهد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 6869

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 252 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

ABEROOMAND A.

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2012
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    1 (11)
  • صفحات: 

    1-6
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    283
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

Gelatin is a protein substance that is of special importance in the food industry, pharmaceutical, medical and industrial, especially in the food industry is used for making Jelly, ice cream, it is easily absorbed in the body and even to digest other foods through the formation of emulsion. The purpose of this study was to use cheap fishery wastes for production of fish gelatin. This project was conducted at two stages: the first stage conditions of pH (in alkaline and acidic conditions) and type of material (three raw material: shoes, fish, sharks and fish fillet) on some of the most important qualitative and quantitative properties of gelatin (yield, purity, color) were studied. Effects of temperature and pH indifferent levels on the yield of gelatin were evaluated. Results showed the best quality fish gelatin can be produced at 70oC and pH 6.5.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 283

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1391
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    1 (پیاپی 11)
  • صفحات: 

    7-16
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    2595
  • دانلود: 

    904
چکیده: 

با توجه به افزایش تقاضا جهت تولید و مصرف محصولات سرخ شده سیب زمینی به ویژه چیپس که امروزه در سبد خانوار، جایگاه خاصی به خود اختصاص داده است، ارزیابی کیفی این محصولات، حائز اهمیت می شود. در این تحقیق، هفت نمونه چیپس سیب زمینی (نمکی و یک شکل) که شامل پنج نمونه چیپس ایرانی (T2 ،T3 ،T4 ،T5، T1) و دو نمونه چیپس خارجی (T7 و T6) بودند، مورد آزمایش های مختلف کیفی قرار گرفتند. فاکتورهای مورد بررسی عبارت بودند از: اندازه گیری درصد روغن، اسیدیته، اندیس پراکسید، طول دوره القاء، درصد نمک و میزان پروتئین. نتایج حاصل از این پژوهش، نشان داد که درصد روغن استخراج شده از 7 نمونه چیپس مورد بررسی در دامنه 24.24 (T6)-41.55 (T4) قرار داشتند. همچنین دو پارامتر کیفی دیگر نیز یعنی اسیدیته (بر حسب درصد اسید اولئیک) در دامنه 0.2 (T6)-0.87 (T1) و اندیس پراکسید (meq/Kg) در محدوده 1.18 (T1)-5.9 (T7) قرار گرفتند. در تعیین میزان پایداری روغن به روش رنسیمت، نمونه T4 (32.91 h) بیش ترین میزان پایداری و پس از آن به ترتیب، نمونه های  T6<T1<T7<T2<T5<T3قرار گرفتند. از نظر میزان پروتئین، نمونه T4 (%5.47) بالاترین مقدار و نمونه T3 (%2.71) دارای پایین ترین مقدار بود. در اندازه گیری میزان نمک نیز مشخص گردید که نمونه T7 (%1.46) بیش ترین و نمونه T1 (%0.77) کم ترین میزان این ترکیب را به خود اختصاص دادند. همچنین عدد پراکسید نمونه ها با میزان نمک به دست آمده دارای همبستگی مثبت بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2595

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 904 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 3
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2012
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    1 (11)
  • صفحات: 

    17-22
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    240
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

Helicobacter pylori is one of the most widespread infections worldwide. However the origin and transmission of this bacterium has not been clearly identified. One of the suggested theories is transmission via raw milk from animals to human beings. This study was conducted to detect H. pylori from tap water, raw cow milk, traditional cheese and ice-cream. From June 2008 to June 2009, a total of 182 samples from tap water (n=40), cow milk (n=70), traditional cheese (n=47) and ice-cream (n=25), were purchased from randomly selected retail outlets in Shahrekord & Shiraz of Iran and were then evaluated for the presence of H. pylori by the culture method and polymerase chain reaction (PCR). A total only one H. pylori was isolated from 70 raw cow milk samples, whereas it was not isolated from tap water, traditional cheese and ice-cream samples. Out of the 182 samples examined, 16 (8.8%) resulted positive for the presence of ureC gene. In particular, 2 of the 40 tap water  samples (5%), 7 of the 70 raw cow's milk samples (10%), 6 of the 47 traditional cheese (12.8%) and 1 of the 25 traditional ice-cream samples (4%) examined, resulted positive. The results deserve further investigations on the contamination sources of the water and milk samples and on the major impact that it may have on consumers.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 240

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1391
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    1 (پیاپی 11)
  • صفحات: 

    23-36
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    986
  • دانلود: 

    575
چکیده: 

در این پژوهش، پروفایل انتقال جرم ترب با کمک روش غیر حرارتی اولتراسوند- اسمز مورد بررسی قرار گرفت. برش های ترب در محلول اسمزی در سه غلظت مختلف مانیتول (5، 10 و 15 درصد) و غلظت ثابت ساکارز (35 درصد) در دمای ثابت 25 درجه سانتیگراد غوطه ور شدند. نتایج، نشان داد که افزایش غلظت محلول اسمزی سبب افزایش میزان کاهش آب نمونه گردید. همچنین میزان کاهش آب نمونه پیش تیمار شده با اولتراسوند و نمونه بدون پیش تیمار اولتراسوند به ترتیب در غلظت 5% مانیتول 42.75 (گرم/100 گرم ماده جامد) و 36.75 (گرم/100 گرم ماده جامد) بود. همچنین نتایج نشان داد اثر زمان غوطه وری و امواج فراصوت روی میزان عدد فوریه و نسبت کاهش آب به جذب مواد جامد نمونه ترب در طی فرآیند انتقال جرم در سطح 1 درصد کاملا معنی دار می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 986

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 575 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1391
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    1 (پیاپی 11)
  • صفحات: 

    37-45
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1070
  • دانلود: 

    548
چکیده: 

محصولات غذایی طی تولید، نگه داری و پخش تحت تیمارهای حرارتی قرار می‏گیرند که بر خصوصیات رئولوژیکی محلول‏های هیدروکلوئیدی موثر هستند. در این پژوهش، صمغ دانه شاهی و گزانتان در غلظت 1% (وزنی- وزنی) تهیه و تحت تیمارهای گرم‏کردن (30-60oC دقیقه، 23-80oC دقیقه، 18-100oC دقیقه و 15-121oC دقیقه) و انجماد (18-/24 ساعت و 15/-30oC ساعت ) قرار گرفتند. سپس، خصوصیات رئولوژیکی محلول‏های هیدروکلوئیدی توسط ویسکومتر دورانی (مدل بوهلین) در دمای 25oC اندازه‏گیری گردید. با اعمال گرما یک افزایش غیرقابل بازگشت در ویسکوزیته صمغ دانه شاهی مشاهده شد، در حالی که صمغ گزانتان قابلیت مقاومت در برابر دمای بالا (121oC) را نداشت. در فرآیند انجماد، تبدیل آب به یخ منجر به افزایش اتصالات مولکولی و بهبود خصوصیات رئولوژیکی صمغ دانه شاهی و صمغ گزانتان گردید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1070

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 548 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1391
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    1 (پیاپی 11)
  • صفحات: 

    47-54
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    870
  • دانلود: 

    496
چکیده: 

خصوصیات فیزیکی دانه جو به منظور طراحی تجهیزات فرآوری و نقل و انتقال در این تحقیق، تعیین شد. خصوصیات فیزیکی مورد بررسی شامل طول، عرض، ضخامت، قطر هندسی، ضریب کرویت، وزن هزاردانه، دانسیته توده ای، دانسیته ذره ای و تخلخل بودند که در بین 6 لاین استان گلستان شامل 2-EBYT-88، EBYT-88-4، EBYT-88-6، EBYT-88-14، EBYT-88-17 و EBYT-88-20 تهیه شده از مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گرگان مورد مطالعه قرار گرفت. در بین خصوصیات فیزیکی بررسی شده لاین EBYT-88-2 بیش ترین میزان طول دانه را داشت. از نظر میزان عرض، ضخامت، قطر هندسی و وزن هزاردانه بیش ترین میزان مربوط به لاین EBYT-88-4 بود که به ترتیب برابر با 3.59 سانتی متر، 2.8 سانتی متر، 4.75 سانتی متر و 38.053 گرم بود. کم ترین میزان ضریب کرویت مربوط به لاین EBYT-88-2 بود که اختلاف معنی داری با لاین EBYT-88-17 نداشت. دانسیته توده ای، دانسیته ذره ای و تخلخل لاین های مختلف تفاوت معنی داری با یکدیگر داشت و بیش ترین میزان دانسیته توده ای و ذره ای مربوط به لاین EBYT-88-14 و EBYT-88-6 به ترتیب بودند. بیش ترین درصد تخلخل نیز مربوط به لاین EBYT-88-2 و کم ترین مربوط به لاین EBYT-88-14 بود. در بین خصوصیات شیمیایی بررسی شده، لاین EBYT-88-14 ، بیش ترین میزان پروتئین، روغن و فیبر را داشت و رقم 20-EBYT-88 نیز از نظر میزان کربوهیدرات و رقم 2-EBYT-88 از نظر میزان خاکستر بیش ترین میزان را در بین لاین های مختلف به خود اختصاص دادند. در بین خصوصیات شیمیایی مورد مطالعه، تنها رطوبت در بین لاین های مختلف تفاوت معنی داری نداشت. از نظر خصوصیات آئرودینامیکی نیز لاین 6- EBYT-88بیش ترین میزان سرعت حد (4.117 متر بر ثانیه) و کم ترین میزان ضریب کشش (0.0125) را در بین لاین های مورد استفاده داشت و این نشان دهنده رابطه معکوس بین سرعت حد و ضریب کشش است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 870

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 496 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1391
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    1 (پیاپی 11)
  • صفحات: 

    55-64
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1424
  • دانلود: 

    835
چکیده: 

در مطالعه انجام شده بر روی برش های میوه به با قطرهای 3، 5 و 7 میلی متر به منظور بررسی سینتیک خشک کردن آن در دماهای 60 و 70 و 80 درجه سانتیگراد، از خشک کن جابه جایی هوای داغ استفاده شد. تمامی آزمایش ها با سه تکرار انجام گرفت. برای بررسی سینتیک خشک کردن برش های میوه به، از پارامتر ضریب نفوذ موثر بهره گرفته شد. مقدار ضریب نفوذ موثر با افزایش دما و ضخامت بین 2.77×10-8 تا 8.12×10-8 m2/s در تغییر بود. نتایج، نشان داد که اختلاف معنی داری بین ضریب نفوذ در ضخامت های مختلف مشاهده شد. هم چنین برای مدل سازی ریاضی سینتیک خشک کردن از ده مدل مختلف استفاده شد که این مدل ها براساس ضریب تبیین (R2)، میانگین نسبی درصد انحراف (MRPD)، مجذور میانگین مربعات خطا (RMSE) و مربع کای کاهش یافته (c2) با یکدیگر مقایسه شدند و در پایان، مدل منتخب که بهترین برازش را از داده های حاصل از فرآیند خشک کردن ارائه نمود، مدل میدلی بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1424

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 835 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 6
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1391
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    1 (پیاپی 11)
  • صفحات: 

    65-71
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1232
  • دانلود: 

    676
چکیده: 

در این مطالعه، تاثیر جنس های مختلف بسته بندی (سلوفان، نایلون و قوطی فلزی) و نیز استفاده از بسته بندی تحت شرایط خلاء بر روی شاخص های کیفی پسته، مورد بررسی قرار گرفت. نمونه های 250 گرمی پسته در بسته بندی های مختلف شامل سلوفان، نایلون(یک پوشش ترکیبی پنج لایه) و قوطی فلزی تحت هوای معمولی و در نایلون و قوطی فلزی تحت شرایط خلاء بسته بندی شدند و به مدت 6 ماه در دو دمای محیط(حدود 25 درجه سانتی گراد) و 40oC نگه داری شدند. در طول مدت انبارداری 6 ماهه هر ماه یک نمونه از هر یک از انواع بسته بندی ها انتخاب می شد و از نظر میزان رطوبت، عدد پراکسید و عدد اسیدی مورد آزمایش قرار می گرفت. درمجموع در بین پنج نوع بسته بندی مختلف مورد استفاده در این بررسی، نایلون بویژه نایلون تحت خلاء به عنوان بهترین نوع بسته بندی برای پسته شناسایی شد. آنالیز اسیدهای چرب تشکیل دهنده پسته در پایان انبارداری در دمای محیط نشان داد که میزان افت اسیدهای چرب لینولنیک و لینولئیک در نمونه بسته بندی شده در سلوفان (به عنوان نامناسب ترین نوع بسته بندی) بیش تر از نایلون تحت خلاء (به عنوان مناسب ترین نوع بسته بندی) بوده است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1232

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 676 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button