Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1391
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    14
  • صفحات: 

    1-6
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    827
  • دانلود: 

    1969
چکیده: 

زمینه و هدف: آئروموناس یک باکتری پاتوژن فرصت طلبی است که در سیستم های آبی محیطی و شرب یافت می شود، لذا این تحقیق با هدف تعیین میزان انتشار باکتری آئروموناس در منابع و شبکه آبرسانی قم انجام گرفت.روش بررسی: تعداد 150 نمونه از منابع آب سد 15 خرداد و چاه های آب شهری و شبکه های توزیع در مدت زمانی 6 ماهه از فروردین 88 تا شهریور ماه 88 با روش فیلتراسیون غشایی و کشت در محیط اختصاصی آمپی سیلین دکسترین آگار همراه با ونکومایسین مورد ارزیابی قرار گرفت.یافته ها: آزمایش های کشت و تعیین صفات بیوشیمیایی نشان داد که تنها 20 نمونه مربوط به سد 15 خرداد با میانگین 9 کلنی به ازای هر 100 میلی لیتر از نظر وجود آئروموناس مثبت می باشد. در بین موارد مثبت اکثر جدایه ها متعلق به گونه های A.hydrophila, A.sobria و A.veronni biovar sobria می باشند. آزمایش حساسیت آنتی بیوتیکی و سنجش تحمل NaCl و کلر جدایه ها در مقایسه با جنس های ویبریو و E.coli نشان داد که جدایه های آئروموناس در مقایسه با E.coli و ویبریو توانایی تحمل مقادیر پایین تری از NaCl (حداکثر 3 درصد) و کلر (حداکثر 37.5 ppm) را دارند ولی نسبت به آنتی بیوتیک های آمپی سیلین، اریترومایسین، آموکسی سیلین، نالیدیکسیک اسید، تتراسیکلین و تری متوپریم مقاومت بالاتری نشان دادند.نتیجه گیری: علت پایین بودن فراوانی آئروموناس در منابع آب قم را می توان به میزان بالای کلر باقیمانده (میانگین 0.8 میلی گرم در لیتر) و شوری نسبی و درصد بالای املاح در شبکه آب قم نسبت داد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 827

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 1969 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1391
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    14
  • صفحات: 

    7-12
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1454
  • دانلود: 

    980
چکیده: 

لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (pdf) مراجعه فرمایید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1454

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 980 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1391
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    14
  • صفحات: 

    13-20
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1150
  • دانلود: 

    672
چکیده: 

زمینه و هدف: میکروارگانیسم هایی که بیش از %20 بیومس خود، لیپید ذخیره می کنند، تحت عنوان سویه های مولد چربی معرفی می شوند. مخمرهای مولد چربی تری آسیل گلیسرول های غنی از اسیدهای چرب غیراشباع را در خود انباشته می کنند. این ترکیبات لیپوفیلیک میکروبی، به علت خصوصیات ویژه، از دیدگاه صنعتی مورد توجه قرار گرفته اند. روغن های میکروبی پتانسیل کاربرد در تولید سوخت زیستی را دارند. سوخت زیستی در مقایسه با سوخت های فسیلی از نظر زیست محیطی بسیار مسالمت آمیز است.روش بررسی: در این تحقیق 70 مخمر از خاک مناطق مختلف جداسازی شدند که 23 عدد از آن ها مولد چربی بودند. نحوه غربالگری آن ها با غنی سازی در محیط گلیسرول و پس از آن به واسطه رنگ آمیزی با سودان سیاه بود. پس از آن میزان چربی تولیدشده در این مخمرها با استفاده از روش Bligh & Dyer سنجیده شد. در این بین یکی از سویه ها با کد شناسایی Aa2 برای شناسایی و تحقیقات بعدی انتخاب گشت.یافته ها: این سویه (Aa2) پس از انجام روند بهینه سازی در شرایط محیط کشت حاوی 95 g/L گلوکز،(NH4)2SO4 1.5 g/L ، KH2PO4 3 g/L،MgSO4. 7H2O 1.5 g/L ،NaH2PO4 2 g/L  و 1 g/L عصاره مخمر به مدت 96 ساعت در دور 150 rpm با pH= 5.5 به میزان تولید لیپید، بیومس خشک و درصد تولید لیپید نسبت به وزن خشک معادل14.39 g/L ،5.44 g/L  و %37.8 رسید.نتیجه گیری: نتایج به دست آمده در این پژوهش نشان دهنده وجود سویه های بومی باارزش در کشور ماست که با جداسازی و بهینه سازی تولید لیپید در آن ها می توان بدون نیاز به سویه های خارجی، از آن ها در بخش های متفاوت صنعتی به ویژه در تولید سوخت زیستی استفاده کرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1150

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 672 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1391
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    14
  • صفحات: 

    21-28
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    793
  • دانلود: 

    579
چکیده: 

لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (pdf) مراجعه فرمایید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 793

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 579 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

دوست محمدی مجید

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1391
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    14
  • صفحات: 

    29-37
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    649
  • دانلود: 

    796
چکیده: 

لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (pdf) مراجعه فرمایید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 649

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 796 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1391
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    14
  • صفحات: 

    39-45
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    753
  • دانلود: 

    643
چکیده: 

زمینه و هدف: در میان قارچ های تولید کننده روغن، قارچ Cunninghamella echinulata به علت تولید مقادیر بیشتر روغن تک یاخته ای و اسید چرب گاما لینولنیک اسید به تازگی مورد توجه ویژه ای قرار گرفته است. هدف اصلی این تحقیق، بهینه سازی شرایط کشت برای تولید توده زیستی، روغن تک یاخته ای و گاما لینولنیک اسید توسط قارچ C. echinulata در تخمیر غوطه وری بود.روش بررسی: تاثیر مقادیر مختلف منبع کربنی (گلوکز) و منبع نیتروژنی (پودر سویای بدون چربی) بر روی تولید توده زیستی، روغن و گاما لینولنیک اسید از قارچC. echinulata  با استفاده از روش آماری سطح پاسخ مورد بررسی قرار گرفت. منابع کربنی و نیتروژنی طی تخمیر غوطه وری در 5 سطح در نظر گرفته شد و از طرح مرکب مرکزی با 13 آزمایش استفاده شد.یافته ها: بیشترین مقدار تولید روغن در غلظت گلوکز و پودر سویا به ترتیب 60 و 4.31 گرم بر لیتر به مقدار %25 و بیشترین میزان تولید توده زیستی در غلظت گلوکز و پودر سویا به ترتیب 80 و 20 گرم بر لیتر به مقدار %2.53 بدست آمد. بیشترین میزان گاما لینولنیک اسید در غلظت گلوکز و پودر سویا به ترتیب 31.72 و 13.5 گرم بر لیتر به میزان %6.5 بدست آمد.نتیجه گیری: شرایط بهینه برای تجمع روغن در قارچ C. echinulata، محدود کردن میزان منبع نیتروژنی و افزایش منبع کربنی می باشد. روند افزایش توده زیستی و تولید روغن نشان داد که هنگامی رشد متوقف می شود، تولید روغن افزایش قابل توجه ای می یابد و در شرایطی که روند تخریبی توده زیستی شروع می شود، تجمع روغن نیز کاهش می یابد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 753

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 643 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1391
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    14
  • صفحات: 

    47-52
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    997
  • دانلود: 

    656
چکیده: 

لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (pdf) مراجعه فرمایید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 997

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 656 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1391
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    14
  • صفحات: 

    53-58
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1181
  • دانلود: 

    684
چکیده: 

زمینه و هدف: آبسنگ های مرجانی با جلبک های تک سلولی متعلق به جنس Symbiodinium همزیستی دارند و تاکنون 9 کلاد از آن ها با روش های مولکولی شناسایی شده است. که از این میان کلاد D نسبت به سایر کلادها از مقاومت و تحمل دمایی بیشتری برخوردار می باشد. هر چند که نوع جنس و گونه مرجان نیز در انتخاب نوع کلاد مقاوم حائز اهمیت می باشد.روش بررسی: در این تحقیق از 4 گونه مرجان Siderastrea savignyana، Cyphastrea microphthalma، Platygyra daedalea،Leptastrea  transversa  در شمال جزیره هنگام از عمق 5 تا 7 مترنمونه برداری انجام گرفت. نمونه ها در محلول %20 DMSO به آزمایشگاه منتقل شده و بعداز جداکردن توده لزج زوگزانتله توسط پمپ هوا استخراج DNA به روش CTAB-chloroform انجام گرفت. سپس برای بررسی کلادها و زیرکلادهای Symbiodinium، از ژن Internal Transcribed Spacer-2 و پرایمر GC-clamp و روش Denaturing Gradient Gel Electrophoresis استفاده گردید.یافته ها: بعداز تفکیک باندهای متعلق به کلادها و زیرکلادهای مختلف به روش Denaturing Gradient Gel Electrophoresis، باندهای موردنظر از روی ژل بریده شده و بعد از استخراج DNA از ژل توسط کیت و انجام واکنش زنجیره ای پلیمراز، نمونه ها توالی یابی شدند. نتایج تعیین ترادف ژنی نشان داد که گونه Siderastrea savignyana دارای کلاد C می باشد و زیرکلادهای مختلف کلاد D متعلق به گونه های Cyphastrea microphthalma، Platygyra daedalea و Leptastrea transversa می باشد.نتیجه گیری: مقاومت بیشتر کلاد D و زیرکلادهای آن نسبت به سایر کلادهای Symbiodinium و غالب بودن آن در شمال خلیج فارس نشان دهنده تغییرات شدید دمایی و نوسانات سایر عوامل محیطی می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1181

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 684 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button