سابقه و هدف: گلیکوزیلاسیون غیرآنزیمی پروتئین ها علت اصلی مشکلات دیابتی و همچنین اختلالات قلبی و عروقی، رتینوپاتی، نفروپاتی و نوروپاتی می باشد. به نظر می رسد آنتی اکسیدان ها تاثیرات بازدارنده موثری بر گلیکوزیلاسیون پروتئین ها داشته باشند.مواد و روش ها: چند نوع فلاونویید از جمله روتین، کامفرول، کوئرستین، آپی ژنین، نارینجین، مورین، بیوچانین آ انتخاب شدند و تاثیرات آنتی اکسیدانی آن ها تحت شرایط in vitro در گلیکوزیلاسیون هموگلوبین، آلبومین و انسولین مورد بررسی قرار گرفت. در ابتدا غلظت مطلوب گلوکز و نیز زمان انکوباسیون برای هر پروتیین تعیین گردید. سپس درصد مهار گلیکوزیلاسیون هر پروتیین در حضور سه غلظت مختلف 10 μg/ml)، 5، (0.5 از هر فلاونویید با روش اسپکتروفتومتریک تعیین گردید. یافته ها: نتایج به دست آمده نشان می دهد که بیوچانین آ بهترین باز دارنده گلیکوزیلاسیون انسولین و هموگلوبین است، به طوری که گلیکوزیلاسیون انسولین را 100% و هموگلوبین را 60% مهار می کند. گلیکوزیلاسیون آلبومین به میزان 100% با بیوچانین آ و آپی ژنین مهار می گردد. بحث: انتظار می رود فلاونوییدها تاثیرات بازدارنده ای در عواقب بیماری دیابت داشته باشند و مصرف آن ها می تواند از بروز بسیاری از مشکلات در افراد دیابتی پیشگیری نماید.