مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

662
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

510
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر فراوری دپوکردن در سطوح گوناگون رطوبت و عمق های متفاوت بر سالم سازی بستر جوجه گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 405 | صفحه پایان 412

چکیده

 این پژوهش به منظور بررسی اثر روش دپو کردن بر تغییرات دمایی و زنده مانی باکتری های بیماری زای بستر جوجه گوشتی انجام گرفت. بدین منظور کود بستر با سه عمق (30, 60, و 120 سانتی متر) و سه سطح رطوبت (15, 25, و 35 درصد) در قالب طرح کرت های خرد شده به مدت 21 روز دپو گردید. دمای روزانه در اعماق گوناگون بستر جوجه گوشتی دپوشده و دمای محیط آزمایش ثبت گردید. نمونه گیری از دپو در اعماق متفاوت با رسیدن دما به مقدار بیشینه خود, صورت گرفت و کشت و شمارش جمعیت باکتریایی انجام شد. اثر عمق بر دمای دپو بین روزهای 2 تا 13 آزمایش معنی دار بود (P<0.05). سطح رطوبت بیشتر در روزهای 1 تا 4 و 9 تا 21 باعث افزایش دمای دپو شد (P<0.05). اثر متقابل عمق×رطوبت بر دمای دپو معنی دار بود (P<0.05). جمعیت کل باکتریایی در تیمارهای دپوشده (به جز عمق 30 سانتی متر با رطوبت 15 درصد و عمق 120 سانتی متر با رطوبت 25 درصد) در مقایسه با تیمار شاهد کاهش یافت (P<0.05). میانگین جمعیت کلیفرم ها در عمق 30 سانتی متری با رطوبت 25 درصد, و عمق های 30 و 60 سانتی متر با رطوبت 35 درصد به صفر رسید. در عمق های متفاوت با 35 درصد رطوبت هیچ گونه کلنی از جمعیت اشریشیاکلی مشاهده نشد. میانگین جمعیت سالمونلا در عمق های 30 و 60 با رطوبت 25 و 35 درصد و عمق 120 با رطوبت 35 درصد صفر بود. در مجموع, دپو کردن بستر جوجه گوشتی با 35 درصد رطوبت, با رسیدن حرارت به سطح مناسب طی 9 روز, سبب کاهش جمعیت کل باکتری ها و سایر کلیفرم ها و حذف کامل باکتری های بیماری زای بستر (اشریشیاکلی و سالمونلا) گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بلوچ قرایی، حسین، روزبهان، یوسف، فضائلی، حسن، و رضایی، جواد. (1392). اثر فراوری دپوکردن در سطوح گوناگون رطوبت و عمق های متفاوت بر سالم سازی بستر جوجه گوشتی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 44(4)، 405-412. SID. https://sid.ir/paper/193485/fa

    Vancouver: کپی

    بلوچ قرایی حسین، روزبهان یوسف، فضائلی حسن، رضایی جواد. اثر فراوری دپوکردن در سطوح گوناگون رطوبت و عمق های متفاوت بر سالم سازی بستر جوجه گوشتی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1392؛44(4):405-412. Available from: https://sid.ir/paper/193485/fa

    IEEE: کپی

    حسین بلوچ قرایی، یوسف روزبهان، حسن فضائلی، و جواد رضایی، “اثر فراوری دپوکردن در سطوح گوناگون رطوبت و عمق های متفاوت بر سالم سازی بستر جوجه گوشتی،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 44، no. 4، pp. 405–412، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193485/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button