Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1401
  • دوره: 

    1
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    1-11
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    247
  • دانلود: 

    547
چکیده: 

تنش های غیرزیستی و زیستی میتواند بازده تولید محصولات کشاورزی را در گیاهان مورد تهدید جدی قرار دهد. پسته به عنوان یک محصول کشاورزی استراتژیک، نقش مهمی را در بین اقلام صادراتی ایران بر عهده دارد. امروزه افزایش تنش ها به خصوص تنش شوری، اثرات مخرب زیادی را به بار آورده است. استفاده از جلبکها می تواند نقش موثری در کاهش اثرات منفی ناشی از این گونه تنش ها داشته باشد. این پژوهش به صورت فاکتوریل بر مبنای یک طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتور اول شامل شش تیمار محرک رشد بتاکاروتن با غلظت 1 میلی مولار(A)، ویتامین E با غلظت 1 میلی مولار (E)، مخلوط بتاکاروتن و ویتامین با غلظت های 1 میلی مولار (AE)، عصاره ریز جلبک اسپیرولینا با غلظت 5/0 درصد (SP)، ترکیب بتاکاروتن، ویتامین E و جلبک اسپیرولینا (ALL) با غلظت 1 میلی مولار بتاکاروتن، 1 میلی مولار ویتامین و 5/0 درصد عصاره جلبک و یک تیمار شاهد (cont) بدون محرک رشد و فاکتور دوم شامل دو سطح شوری صفر به عنوان شاهد (S1) و شوری 10 دسی زیمنس بر متر (S2) می باشند. نتایج نشان داد که تاثیر شوری بر میزان پرولین، پروتئین، آنزیم های کاتالاز و پراکسیداز معنی داری بود. تنش شوری فعالیت آنزیم پراکسیداز را در همه تیمار ها به جز بتاکاروتن و ویتامین E به طور معنی دار افزایش داد، همچنین تیمارهای A و E فعالیت آنزیم کاتالاز را به طور معنی دار افزایش دادند. افزایش مقدار پرولین در تمامی تیمارها نسبت به گیاهان تیمار شاهد (شوری سطح صفر) مشاهده گردید. افزایش مقدار پرولین به صورت معنی دار در تیمار حاوی بتاکاروتن و تنش شوری دیده شد و در سایر موارد معنی دار نبود که می توان از آن به عنوان بهترین ترکیب برای محلول پاشی دانهال های پسته تحت تنش شوری نام برد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 247

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 547 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1401
  • دوره: 

    1
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    12-28
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    221
  • دانلود: 

    529
چکیده: 

تخم مرغ منبعی از ترکیبات ضروری حیاتی در نظر گرفته می شود که مواد مغذی را در یک بسته بندی بیولوژیکی فراهم می کند. امروزه با توجه به افزایش سطح آگاهی ها، کیفیت حسی و تغذیه ای تخم مرغ به یک دغدغه فزاینده برای مصرف کنندگان تبدیل شده است. لذا تقاضا برای تخم مرغ های دارای ویژگی ها و اثربخشی فراتر از یک غذای معمول از جمله تخم مرغ های غنی شده با مواد مغذی مانند مواد معدنی کمیاب (سلنیوم، آهن، روی، ید، مس و غیره)، ویتامین ها (محلول درآب و محلول در چربی)، ترکیبات آنتی اکسیدانی (مانند کاروتنوئیدها) رو به افزایش است. دستیابی به این هدف به سادگی از طریق رویکردهای تغذیه ای که منجر به تولید تخم مرغ های طراح می شود، ممکن و مقرون به صرفه است. بدین ترتیب تخم مرغ های فراسودمند برای مصرف کنندگانی که خواهان تخم مرغ هایی با خواص تغذیه ای متفاوت نسبت به تخم مرغ های معمولی هستند، گزینه های جدید و جذابی فراهم می کنند. در این مقاله، تلاش شده است تا رهیافت های تغذیه ای مختلف در پرورش و مدیریت مرغان تخمگذار جهت تولید تخم مرغ طراحی شده شامل اشکال مختلف مکمل های معدنی و آلی حاوی عناصر کمیاب، ویتامین ها و رنگدانه ها، مقادیر مورد نیاز روزانه و مقادیر تأمین شده توسط تخم مرغ های غنی شده جهت اعمال نقش بیولوژیک اختصاصی و نیز آثار سمیت ناشی از تداخل عمل برخی مکمل ها در سطوح مختلف مورد استفاده، بررسی شد. گرچه مشخص گردید که می توان به راحتی به تولید تخم مرغ های غنی شده از طریق رهیافت های تغذیه ای امیدوار بود لیکن اثبات ادعاهای سلامت بخش این تخم مرغ های طراح در مدل های انسانی نیازمند توجه به ترکیب و سازگاری آنها در جمعیت های مختلف و انجام آزمایشات تخصصی است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 221

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 529 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1401
  • دوره: 

    1
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    29-50
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    478
  • دانلود: 

    594
چکیده: 

آفلاتوکسین ها ترکیباتی با وزن مولکولی کم میباشند که به عنوان متابولیت ثانویه توسط قارچ های رشته ای تولید می شوند و در غلظت های بسیار کم برای مهره داران و سایر حیوانات خطرناک میباشند آفلاتوکسین ها یک گروه از مایکو توکسین ها هستند که توسط سه گروه از قارچ های آسپرزیلوس تولید میشوند آفلاتوکسین های G1، G2، B2، B1 چهار نوع از مهمترین آفلاتوکسین ها میباشد. جهت دریافت مقالات مرتبط، ذخایر علمی الکترونیک در کشور شامل SID و هم چنین در بانک های اطلاعاتی Medline، Science Direct، PubMed، Elsevier، Scopus با استفاده از کلمات کلیدی Aflatoxin M1، pasteurized milk، UHT milk، Raw milk، Yoghurt، cheese و معادل فارسی آن ها از سال 2013 تا 2019 جستجو شد. نتایج حاصل مطالعه نشان داد که برنج های ایرانی و پسته به غیر از شیر و محصولات لبنی در معرض آلودگی با آلفا توکسین هستند. روش های متفاوتی برای از بین رفتن آن ها مورد استفاده قرار می گیرد. بررسی مطالعات صورت گرفته در ایران گویای این مطلب است که بیشترین توجه در میان محصولات لبنی بر شیر پاستوریزه و سپس شیر استریلیزه متمرکز بوده و بقیه محصولات سهم کمی را در مطالعات صورت گرفته، برخوردارند. در اکثر مطالعات، آلودگی بالاتر از استاندارد اتحادیه اروپا و سازمان ملی استاندارد ایران بوده است؛ بنابراین سلامت مصرف کنندگان خصوصا کودکان در معرض خطر است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 478

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 594 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1401
  • دوره: 

    1
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    64-68
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    575
  • دانلود: 

    610
چکیده: 

شیگلوز یا اسهال خونی باسیلی دومین عامل اصلی مرگ و میر در کودکان زیر 5 سال به خصوص در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران است. عامل این اسهال باکتری از جنس شیگلا است که 4 گونه دارد. شیگلا به دلیل دوز عفونی کم (100 – 10 عدد باکتری) و عوارض بالا، افزایش سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک ها قابل توجه هستند. این باکتری از طریق خوردن غذای آلوده و آشامیدن به انسان منتقل می شوند. درمان آنتی بیوتیکی عفونت شیگلا نقش اساسی در کاهش شیوع و مرگ ومیر دارد. کورکومین نوعی رنگیزه استخراج شده از زردچوبه است که در صنعت غذایی کاربرد فراوان دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثر شیگلا به عنوان یک عامل مسمومیت غذایی و تاثیر کورکومین در مسمومیت غذایی ناشی از شیگلا است. مطالعه حاضریک پژوهش مروری می باشد. تحقیقات نشان داده است که رقت های مؤثر کورکومین بر روی شیگلا بین 0. 5 تا 512 میکروگرم در میلی لیتر است. با توجه به اینکه کورکومین به عنوان یک ماده غذایی کاربرد فراوان دارد می توان از آن به عنوان داروغذا در شرایط بالینی استفاده کرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 575

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 610 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1401
  • دوره: 

    1
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    69-75
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    149
  • دانلود: 

    505
چکیده: 

میزان آب مورد نیاز گیاه عاملی مهم و حائز اهمیت در رشد و نمو سویا محسوب می شود و تأثیر بسزایی در میزان عملکرد آن دارد. مقدار رطوبت خاک برای رشد مطلوب هر گیاه باید دارای یک حد بهینه ای باشد که به هر میزان از این حد کمتر و یا بیشتر شود، رشد گیاه کاهش می یابد و عملکرد دانه سویا به وسیله تعداد کل غلاف در هر بوته، تعداد دانه در هر غلاف و وزن هر دانه تحت تأثیر قرار می گیرد، در بررسی اثر تنش خشکی بر صفات فیزیولوژیک سویا گزارش کردند که تنش خشکی موجب کاهش معنی دار میزان فتوسنتز و عملکرد دانه گردید افزایش بازده مصرف آب آبیاری و باران متأثر از کاربرد صحیح کود شیمیایی به ویژه نیتروژن می باشد در ضمن کمبود نیتروژن پس از کمبود آب از مهم ترین عامل کاهش دهنده تولید محصولات زراعی به ویژه غلات می باشد مطالعات نشان داد که در بین اجزای عملکرد، تعداد غلاف در گره به طور معنی داری تحت تأثیر کود نیتروژن قرار گرفت، به طوری که با افزایش میزان نیتروژن بر تعداد غلاف در گره افزوده شد. به طورکلی بهینه سازی مصرف آب و کود در محصولات زراعی به خصوص دانه های روغنی علاوه بر افزایش تولیدات کشاورزی باعث صرفه جویی در منابع آب می شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 149

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 505 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1401
  • دوره: 

    1
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    76-91
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    205
  • دانلود: 

    542
چکیده: 

حفظ کیفیت مواد غذایی، و توجه به تحولات جهانی با هدف افزایش همکاری فراملی بین کشورهای تولیدکننده، عرضه در بازارجهانی را بهبود می بخشد. هدف پژوهش حاضر بررسی عوامل حفظ کیفیت محصول صادراتی زیتون و راهکارهای مواجهه با چالش عرضه در بازار جهانی است. روش اجرا توصیفی و مبتنی بر پیمایش است. لذا با توجه به مدل مفهومی، پرسشنامه محقق ساخته در قالب 4 عامل و 40 شاخص، در جامعه آماری50 شرکت حوزه صادرات زیتون در شهر تهران و رودبار بررسی شده است. نتایج از طریق روش AHP و از تلفیق ضرایب، و مقایسه زوجی عوامل نشان می دهد، عامل «سلامت، بهداشت و محیط زیست» و شاخص های آن، مهمترین نقش را در کیفیت زیتون صادراتی و در عرضه بازار جهانی دارد. پس از آن، «سیاست بخش دولتی و خصوصی» عامل مهم محسوب می شود. همچنین استراتژی همسو بین تولیدکنندگان و صادرکنندگان در بازاریابی جهانی، همسویی هیات های نظارتی، و ایجاد بانک اطلاعاتی قابل توسعه از سوی برندهای منطقه، و تامین اطلاعات کیفیت و اصالت روغن زیتون نقش مهمی در عرضه بازار جهانی داشته است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 205

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 542 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button