اسیدهای چرب امگا-3 به عنوان بخش مهمی از رژیم غذایی جهت سلامت و پیشگیری از بیماری به کار گرفته می شوند. ماهی عمده ترین منبع این گروه از اسیدهای چرب به شمار می آید از اینرو محافظت از ماهی در برابر انواع فساد اکسایشی ضرورت می یابد. در این بررسی به منظور کاهش فساد اکسایشی روغن موجود در قزل آلای پرورشی از آنتی اکسیدان آلفا توکوفرول در پوشش استفاده شد. به این منظور محلول 2 درصد کیتوزان و کیتوزان حاوی 0.2 و 0.4 درصد از آلفا توکوفرول تهیه شد. نمونه ها طی 28 روز یخچال گذاری، در دوره های 7 روزه تحت آزمون های عدد پراکسید (PV)، شاخص آنیسیدین (AV)، شاخص توتوکس ((TV و اسیدهای چرب آزاد (FFA) قرار گرفتند. همچنین ساختار اسیدهای چرب به روش کروماتوگرافی گازی تعیین گردید. بر اساس نتایج آنالیز آماری مقادیر عدد پراکسید، شاخص آنیسیدین، شاخص توتوکس، اسیدهای چرب آزاد، درصد کل اسیدهای چرب امگا-3 و نسبت اسید چرب دوکوزاهگزانوئیک به اسید چرب پالمتیک در تیمارهای پوشش دار در مقایسه با نمونه شاهد، تغییرات کمتری در دوره نگهداری از خود نشان دادند. در متغیرهای PV،AV ،TV و FFA تفاوت معنی داری بین دو نوع تیمار کیتوزان و کیتوزان- آلفاتوکوفرول مشاهده شد (p<0.05). کمترین شدت فساد اکسایشی به قزل آلای تیمار شده با کیتوزان حاوی 0.4 درصد آلفا توکوفرول مربوط بود.