مقدمه: ماست پروبیوتیک جز غذاهای فراسودمند محسوب می شود و اثرات مفیدی بر سلامت افراد دارد. در چندین پژوهش حیوانی اثر پروبیوتیک ها در کاهش قند خون و به تاخیر انداختن بروز افزایش قند خون و مقاومت انسولینی گزارش شده است. با توجه به شیوع روز افزون دیابت نوع 2، پژوهش کنونی با هدف بررسی تاثیر ماست پروبیوتیک بر شاخص های قند خون و مقاومت انسولینی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد.مواد و روش ها: این کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور روی 60 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 مراجعه کننده به کلینیک غدد و متابولیسم بیمارستان سینا تبریز انجام شد. افراد گروه آزمون روزانه 300 گرم ماست پروبیوتیک و افراد گروه شاهد روزانه 300 گرم ماست معمولی به مدت 6 هفته دریافت نمودند. دریافت های غذایی، ویژگی های تن سنجی، قند خون ناشتا، انسولین، هموگلوبین گلیکوزیله و مقاومت انسولینی در ابتدا و انتهای پژوهش اندازه گیری شد. تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار SPSS، آزمون های تی زوجی و تحلیل کوواریانس انجام شد.یافته ها: میانگین قند خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله بعد از مداخله، بین دو گروه تفاوت آماری معنی داری داشت (P<0.05). در گروه دریافت کننده ماست پروبیوتیک نیز در طول پژوهش، قند خون ناشتا کاهش معنی داری نشان داد (P<0.01)، ولی کاهش غلظت انسولین، هموگلوبین گلیکوزیله و مقاومت انسولینی در این گروه معنی دار نشد (P>0.05).نتیجه گیری: با توجه به اثر ماست پروبیوتیک در کاهش قند خون ناشتا در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2، مصرف پروبیوتیک ها را به عنوان درمان کمکی می توان توصیه نمود.