مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,193
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

295
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اکسیداسیون چربی و کربوهیدرات طی یک فعالیت ورزشی فزاینده وامانده ساز در دوچرخه سواران حرفه ایی و آماتور نخبه

صفحات

 صفحه شروع 90 | صفحه پایان 97

چکیده

 مقدمه: هدف از پژوهش حاضر مقایسه اکسیداسیون چربی و کربوهیدرات طی شدت های مختلف ورزش تا واماندگی در دوچرخه سواران حرفه ایی و آماتور است.مواد و روش ها: در این پژوهش 42 نفر دوچرخه سوار حرفه ایی و 31 نفر دوچرخه سوار آماتور (نخبه) شرکت کردند. آزمودنی ها یک آزمون ورزشی فزاینده را بر چرخ کارسنج با 50 وات افزایش در هر 3 دقیقه تا واماندگی اجرا کردند. نسبت تبادل تنفسی (RER) و ضربان قلب هنگام فعالیت ثبت شد. میانگین حجم اکسیژن دمی, حجم دی اکسید بازدمی و RER در طول زمان استراحت و 3 دقیقه پایانی بارهای کاری ثبت و مقدار اکسیداسیون کربوهیدرات و چربی با استفاده از معادله های عنصرسنجی محاسبه گردید.یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد مقدار RER در حالت استراحت و شدت 200 وات بین دو گروه دوچرخه سوار حرفه ای و آماتور تفاوت معنی داری ندارد, ولی در شدت های 300 و 400 وات RER در دوچرخه سواران حرفه ای به طور معنی داری از دوچرخه سواران آماتور پایین تر می باشد (P=0.01). بین دو گروه دوچرخه سواران آماتور و حرفه ای در مقدار و درصد اکسیداسیون کربوهیدرات و چربی تفاوت معنی داری در حال استراحت و شدت های مختلف وجود نداشت.نتیجه گیری: تفاوت اندکی در مورد استفاده از کربوهیدرات و چربی بین دوچرخه سواران حرفه ای و آماتور وجود دارد, ولی همین تفاوت اندک و صرفه جویی اندک دوچرخه سواران حرفه ای در استفاده از کربوهیدرات ها موجب تفاوت عملکردی عمده ای بین آنها می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حامدی نیا، محمدرضا، شبانی، محمد، زارعی، مهدی، و میدللی، جان. (1390). اکسیداسیون چربی و کربوهیدرات طی یک فعالیت ورزشی فزاینده وامانده ساز در دوچرخه سواران حرفه ایی و آماتور نخبه. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 13(1 (مسلسل 55))، 90-97. SID. https://sid.ir/paper/27563/fa

    Vancouver: کپی

    حامدی نیا محمدرضا، شبانی محمد، زارعی مهدی، میدللی جان. اکسیداسیون چربی و کربوهیدرات طی یک فعالیت ورزشی فزاینده وامانده ساز در دوچرخه سواران حرفه ایی و آماتور نخبه. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1390؛13(1 (مسلسل 55)):90-97. Available from: https://sid.ir/paper/27563/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا حامدی نیا، محمد شبانی، مهدی زارعی، و جان میدللی، “اکسیداسیون چربی و کربوهیدرات طی یک فعالیت ورزشی فزاینده وامانده ساز در دوچرخه سواران حرفه ایی و آماتور نخبه،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 13، no. 1 (مسلسل 55)، pp. 90–97، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27563/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button